İran da modaya uydu! Tahran'a Türkiye imzası

Türk yatırımcılar, İran'la yapılan turizm protokolünün ardından bu ülkede yeni yapılar inşa etmeye hazırlanıyor.

İran da modaya uydu! Tahran'a Türkiye imzası
İran da modaya uydu! Tahran'a Türkiye imzası
GİRİŞ 13.05.2016 15:59 GÜNCELLEME 13.05.2016 16:05
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İran’ın başkenti Tahran’daki temaslarında imzalanan protokole göre Türk yatırımcılar, Tahran, İsfahan, Şiraz, Tebriz ve Maşhad’da en az 10 otel yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Bakan Ünal ve İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer 4. Turizm İşbirliği Teknik Komitesi Toplantısı Protokolü’nü imzaladı.

10 OTEL İNŞAATI

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, imzalanan protokolle Türk yatırımcılar, Tahran, İsfahan, Şiraz, Tebriz ve Maşhad’da en az 10 otel yapacak. Türk yatırımcıları, turizmdeki deneyimlerini İran ile paylaşacak. Eğitim, planlama, pazarlama ve tanıtımda know-how transferi yapılacak, İran’daki standartlar yükseltilecek. İki ülke turizm yatırımları konusunda teşvikler, seyahat acentaları ile tur operatörlerine kolaylıklar sağlayacak.

İran’dan gelen charter ve tarifeli uçuş sayıları ve Türkiye’deki uçuş noktaları artırılacak. Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya gibi uzak ülkelerde iki ülke ortam tanıtım çalışması ve ortak paket turlar (Van, Mardin, Tahran gibi) düzenlenecek.

'SÜPER OLUR'

Sektör temsilcileri ise, bu görüşmelerin İran’la yapılan en somut ve yazıya dökülmüş görüşmeler olduğunu belirterek, "Geçen yıl İran’dan gelen turist sayısı 1.7 milyon. Bu yılın ilk dört ayında geçen yılın ilk dört ayına göre yüzde 7.5 artış oldu. Bu yıl 2 milyonu geçersek süper olur" dediler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • muzaffer 7 yıl önce Şikayet Et
    ayidan post irandan dost olmaz
    Cevapla
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    İran'a güvenilmez bunlar arkadan bıçaklamak için fırsat arıyorlar Dikkatlı olalım.
    Cevapla
  • emre 7 yıl önce Şikayet Et
    bence otelleri yaptiktan sonra size elveda derler tipki tav gibi turkcell gibi...onlara hic guvenilmez...cok dikkat edin arkadaslar
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    ali adli arkadas arab kulturunda arab olmayan adama acem deyerlar yani iran .turkiye .pakistan .afganistan /azarbayjan ve ve ve bunlari hepisine acem diyerlar .hata iranin icinde turk ve kurdu ///acem ve kurd taniyarla
    Cevapla
  • demir ersoy 7 yıl önce Şikayet Et
    İrana güvenilmez ne yapacağı belli olmaz Rusya gibi sürekli bahanelerle Türk firmalarını engeller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle