İki ilçeye daha kentsel dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, Okmeydanı ve Sultanbeyli’de kentsel dönüşüm yapılacağını açıkladı.

İki ilçeye daha kentsel dönüşüm!
İki ilçeye daha kentsel dönüşüm!
GİRİŞ 15.05.2016 14:51 GÜNCELLEME 15.05.2016 14:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununun çözülmesinin ardından kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Okmeydanı ve Sultanbeyli’de kentsel dönüşüm yapılacağını açıkladı.

OKMEYDANI’NDA 24 BİN HANEYİ İLGİLENDİRİYOR

Kentsel Dönüşüm Yasası üzerinde çalışıldığını ifade eden Bakan Sarı, Okmeydanı ve Sultanbeyli’de kentsel dönüşüm yapılacağını açıkladı. Bakan Sarı, Okmeydanı’ndaki dönüşümün 24 bin haneyi ilgilendirdiğini belirterek, şöyle devam etti: Okmeydanı’nda da güzel bir çalışma başlayacak. Burası 24 bin haneden oluşuyor.

5 bin 585 bina var. Bunların için de harap olanları da var. 24 bin aileyi ilgilendiren dönüşüm projesinden bahsediyoruz. Sit alanı olan yerler korunacak ve Osmanlı ve Selçuklu mimarisi motiflerinden esinlenilerek modern mimari ile dönüşümün yapılması planlanıyor ki Maket projesinin belki size Beyoğlu Belediye Başkanı da sizle paylaşmıştır. Orada hem ticaret hem turizm için bir alan oluşturuyorlar. Proje ilerledikçe maket üzerinde değişiklik olacaktır. Bu Beyoğlu’nun çehresini değiştirecektir.”

KAYNAK: KARAR
YORUMLAR 6
  • veysel 7 yıl önce Şikayet Et
    sultanbeyli dümdüz arazi ve dağanık yapılaşma koçaman yeri işgal etmiş derli toplu siteler olsa o kadar yer acılır hala gecekonduların varlığı olan carpık yer helal olsun sancaktepeye ne güzel dönüşüm yapıyor adamlar sultanbeyli görsün hantallını uyuşuklunu
    Cevapla
  • m yıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    insanlarımızın aç gözlülüğünden olmasın insanlar 3 ayda evlerine taşınıyorlar engel çıkarmak marifet olmuş veya mimarlar odası burnunu sokmuş orayada
    Cevapla
  • aykırı 7 yıl önce Şikayet Et
    olsa olsa rantsal dönüşümdür yapacakları
    Cevapla
  • Dönüşümzede 7 yıl önce Şikayet Et
    3 sene oluyor Gaziosmanpaşa da binalar yıkılalı.şantiye bile kurulamadı heryer harabe.
    Cevapla
  • a cola 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi dusun yapilmiyorsa vardir bir sebebi
    Cevapla
  • fikir alemi 7 yıl önce Şikayet Et
    yillardir cozemediler okmeydanini. simdi ufacik daireler verirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle