İztuzu Plajı için karar verildi

Muğla 1. İdare Mahkemesi, DALÇEV'in açtığı İztuzu Plajı'nın işletme hakkının kendilerinde olduğu yönündeki davayı reddetti.

İztuzu Plajı için karar verildi
İztuzu Plajı için karar verildi
GİRİŞ 28.05.2016 09:18 GÜNCELLEME 28.05.2016 09:18

Muğla 1. İdare Mahkemesi, Dalyan Çevre Geliştirme Turizm İnşaat emlak ve Otel AŞ'nin (DALÇEV), İztuzu Plajının işletmesiyle ilgili, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptali istemiyle açtığı davayı reddetti. Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından alınan kararda özetle, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü arasında Dalyan Ağzı mevkii ile ilgili olarak protokol imzalandığı, ancak buranın MUÇEV tarafından DALÇEV’e devrettiği, açılan davalardan sonra ilgili Bakanlıkça MUÇEV protokolünün feshedilmesi üzerine DALÇEV ile yapılan sözleşmenin de feshi yoluna gidilerek Muğla 2. İdare mahkemesine işletme hakkının DALÇEV’de olduğu iddia edilerek iptali davası istendiği" belirtildi.

'YETKİLİLER SUÇ İŞLEMEKTEDİR'

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu Sözcüsü avukat Berna Babaoğlu Ulutaş yaptığı açıklamada, 'Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına DALÇEV'in açtığı protokolün iptali davasını DALÇEV kaybetmiştir. Bu karar plajda DALÇEV'in hiçbir hakkı olmadığını bir kez daha teyit etmektedir. Muğla İdare Mahkemesinin 6 Mayıs 2016 tarihli kararına rağmen hala plajı DALÇEV'den tahliye etmeyen yetkililer suç işlemektedir.' açıklamasında bulundu.

'GEREKLİ GÖRÜRSEK TEMYİZE GİDERİZ'

DALÇEV AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç ise söz konusu plajın üniversiteye bilimsel çalışma için verildiğini, plajda işletme hakkının kendilerinde olduğunu iddia etti. Oruç,'Üniversitenin bilimsel amaçlı protokolü devam ediyor. Takdir bakanlığımızındır. Ancak üniversite işletme hakkı bizde olan bir numaralı büfede işgalcidir. Bu Yargıtay kararı ile sabittir. Zaten üniversitenin protokol başlığı bilimsel çalışma amaçlı, ticari amaçlı değil' diye konuştu.Oruç, üniversitenin bilimsel çalışmalarına katkıda bulunmaya hazır olduklarını ve gerekli görürlerse mahkeme kararını temyize götürebileceklerini sözlerine ekledi.