Antalya bu kez inşaatta birinci oldu

Her yıl turizm sektöründeki verilerle anılan Antalya, bu yıl inşaat sektöründeki gelişimi ile Nisan ayına damgasını vurdu.

Antalya bu kez inşaatta birinci oldu
Antalya bu kez inşaatta birinci oldu
GİRİŞ 06.06.2016 15:06 GÜNCELLEME 06.06.2016 15:06

Emlak derecelendirme kurumu REİDİN ve  İş Bankasının 62 il, 221 ilçe ve 1.083 mahalleyi kapsayarak hazırladığı raporda İstanbul, Ankara ve İzmir gibi sektörün hareketli olduğu noktalarda konut fiyatlarında bir azalma görülmezken herhangi bir artış da tespit edilmedi.

Yalova ve Çanakkale'deki hareketlilik körfez pazarının etkisi olarak yorumlandı. Raporda iç pazarın birincisi olarak anılan Antalya'daki yükselişin sebebi ise konut projelerinin satış noktasında daha çabuk tüketilmesi olarak değerlendirildi.

ANTALYA'NIN PARLAYAN YIDIZI DÖŞEMEALTI

Kuzey Çevre Yolu, Batı Çevre Yolu ve Hızlı Tren hatlarının bağlantı noktasında yer alan Döşemealtı, Antalya'nın inşaat sektöründeki yükselişinin en önemli etkeni olarak değerlendiriliyor. Yerel yönetimin uyguladığı imar politikası gereğince sadece villa tarzı yapıların oluştuğu bölgede emlak ve arsa fiyatları giderek artmakta. 

DÖŞEMEALTI’NIN  YILDIZI ' VALİ KONAKLARI'

Son dönemde Döşemealtı'nda kooperatif modelinde  yaptığı inşaatlar ile dikkat çeken Pal City Yapı Kooperatifi Yönetim Başkanı Turan Eren, " Döşemealtı'nın  çok büyük bir potansiyeli var. Kooperatif olarak şu anda 602 konutluk bir  proje gerçekleştiriyoruz.  Pal City Vali Konakları Projemizin ilk etabının satışını  lansman aşamasında bitirdik.. 200 Konutluk ilk etabı yıl sonunda teslim edeceğiz. 402 Konutluk ikinci etabın da temelini geçtiğimiz günlerde üyelerimizin katılımı ile  hep birlikte attık" dedi.