TOKİ'den dolandırıcılık uyarısı

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, sahtekarların TOKİ'nin ismini kullanarak vatandaşları dolandırdığını belirtti.

TOKİ'den dolandırıcılık uyarısı
TOKİ'den dolandırıcılık uyarısı
GİRİŞ 13.06.2016 11:26 GÜNCELLEME 13.06.2016 11:26

Turan, "Size öncelik tanıyacağız' diyen bu kişiler uydurma TOKİ sözleşmesi hazırlıyor. Bu sahte sözleşmelerde 'Kurasız Satış' ibaresine yer vererek belli bir miktar peşinat alınıp sözde vade uygulanacağı belirtiliyor. Dolandırıcılar peşinat alındıktan sonra ortadan kayboluyorlar" dedi.

Turan, konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları söz konusu dolandırıcılara karşı uyardı.

TOKİ'nin ismi kullanılarak sahtekarlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğunu dile getiren Turan, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için, TOKİ ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemesi, iş ve işlem yapmaması gerektiğini vurguladı.

"Müracaatlar yetkili banka aracılığıyla"

Turan, TOKİ tarafından satışa sunulan konutların satış ve devir işlemlerinin sadece yetkili bankalar aracılığı ile yapılmakta olduğunu ifade ederek, kurumun ismini ve logosunu kullanarak vatandaşlardan para toplayan, son zamanlarda da özellikle emeklileri kandıran dolandırıcılara karşı halkın daha duyarlı olması gerektiğini bildirdi.

Turan, bu konudaki takiplerini sürdürdüklerini belirterek, "TOKİ adına kendilerine bir şey söylendiğinde, yapıldığında bunu idareye mail ve ALO TOKİ (444 86 54) iletişim kanalıyla ya da Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayette bulunsunlar. Biz takipçisi oluruz" diyerek sözlerini noktaladı.