Gül Proje’den 3.3 milyarlık yatırım atağı

Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, İstanbul’a toplam 3.3 milyar liralık 4 proje yatırımı yapacaklarını söyledi.

Gül Proje’den 3.3 milyarlık yatırım atağı
Gül Proje’den 3.3 milyarlık yatırım atağı
GİRİŞ 22.06.2016 14:08 GÜNCELLEME 22.06.2016 14:08

İnşaat sektörünün ekonomideki öneminin altını çizen Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, ülkeye ve sektöre olan güvenin bir göstergesi olarak aralıksız yatırım yaptıklarını söyledi. 'Viraİstanbul', 'Gül Proje Express', 'Tempoint' ve 'Seyrantepe' projelerini hayata geçirmek üzere çalıştıklarını anlatan Gül, İstanbul'a toplam 3.3 milyar TL'lik yatırım yapacaklarını söyledi. Ali Gül'le yatırım hedeflerini konuştuk.


İnşaat alanında bilgi birikimi olan ve köklü bir markayı yönetiyorsunuz. Bu deneyim çerçevesinde sektörün genel bir değerlendirmesini yapar mısınız? Bundan sonraki öngörülerinizle ilgili neler söylersiniz?

İnşaat sektörü herkesin bildiği gibi ekonominin lokomotifi konumunda bulunuyor. Boyadan ısıtma-soğutmaya, beyaz eşyadan mobilyaya, tekstilden aksesuvara aklınıza gelebilecek pek çok alanda ortalama 200 alt sektörü doğrudan ilgilendiren inşaat, ekonomiye ve istihdama sağladığı değer nedeniyle uzunca bir süre daha lokomotif olmaya devam edecek. İnşaat sektöründeki ilerleme ve büyüme ciddi boyutlara ulaştı. Sektörün güçlü, güncel makine ve ekipman parkı, deneyimli teknik personeli, bilgi birikimi, uluslararası iş deneyimi, hızlı iş yapabilme yeteneği gibi özellikleri gelecekte avantaj sağlayacak.

Kentsel dönüşümün de sektörün gelişmesine katkısı büyük...

Kentsel dönüşüm bu ülkenin en büyük çevre ve şehircilik hareketi. Dönüşüm süreci inşaat sektörünü ciddi şekilde destekliyor, dönüşüm hareketinin tamamlanmasıyla şehrin çehresi ve yaşam biçimi tamamen değişmiş olacak. İnşaat sektörünün gelişmesinde hükümet politikaları, uluslararası kredi kuruluşlarının tutumu, ekonomik kararlar direkt etkili oluyor. Bu durum da doğrudan yatırımcının ve sektörde faaliyet gösteren firmaların refleksini belirliyor. Yüksek oranlı büyüme ve istihdam yaratma ihtiyacı Türkiye ekonomisi için inşaat sektörü bugün kentsel dönüşümle beraber; her zamankinden daha önemli bir hal almış durumda. Bu önem uzunca bir süre de devam edecek gibi görünüyor.

Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarınız var mı?

İstanbul'un merkezi lokasyonlarında kentsel dönüşümü hedefleyen projeler üzerinde de çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede hayata geçirdiğimiz projelerin yanı sıra hâlâ Eyüp, Avcılar ve Bağcılar'da satışı devam eden yatırımlarımız da bulunuyor. Eyüp Palas, Avcılar Park ve Güneşli Park Gardenya projelerinin satışları farklı ödeme avantajları ve kampanyalarla devam ediyor.

36.7 DÖNÜM ARAZİYE LÜKS KARMA PROJE

Seyrantepe'de Türk Telekom Arena yanında 36.7 dönümlük arazi üzerine projelendirdikleri bir yatırımları olduğunu belirten Gül, "Arsa üzerinde her yönüyle lüks bir projeyi hayata geçireceğiz. Bölgenin çok fazla prim yapacağını öngörüyoruz. Burası önemli bir yaşam, kültür, iş, sanat merkezi olacak. Bir de Tempoint projemiz var. Gaziosmanpaşa'da TEM'in hemen kenarında Nata Holding ile projelendirdiğimiz Tempoint; rezidans, AVM ve farklı şekilde değerlendirilebilecek alanların yer aldığı karma bir proje olacak" diye konuştu.

PROJELERİ 2018 YILINDA TESLİM ETMİŞ OLACAĞIZ

şirketi 9 yıl önce kurmuş olmalarına rağmen markanın temellerinin 35 yıl öncesine dayandığını ifade eden Gül, şunları söyledi: "'Yarını bugünden inşa etme' vizyonuyla yola çıktık, bu doğrultuda sektöre öncülük eden yapıya da ulaşmış bulunuyoruz. Projelerimizle sadece günümüzü değil, geleceği de inşa eden yapılar sunuyoruz. İnşaatı devam eden Vira İstanbul ve sonbaharda lansmanını yapmayı planladığımız Gül Proje Express yeni projeyerimiz. Vira İstanbul projesi Beylikdüzü'nde. Bittiğinde 1.156 konut ve 39 cadde mağazasının yer alacağı projenin yüzde 80'i yeşil alandan oluşuyor. İkitelli Basın Ekspres'te yeni başlayacağımız Gül Proje Express ise; toplam 658 rezidans ve 41 cadde dükkânından meydana geliyor. Gül Proje Express; Güneşli Park, Güneşli Park Gardenya ve Güneşli Park AVM'den sonra Gül Proje'nin bölgedeki 4'üncü projesi olacak. Bu projeleri 2018'de teslim etmiş olmayı planlıyoruz."

İSTANBUL'DA ARAZİ KALMADI

Arazi bulma konusuyla ilgili olarak da Ali Gül, "En önemli işlerimiz arasına yeni araziler alıp, proje geliştirmek yer alıyor. İstanbul merkezinde çok fazla yer yok artık ancak biz prim yapacak potansiyeli yüksek ve şehir merkezinden uzakta olmayan arazilerle ilgileniyoruz" diye konuştu. Eyüp, Florya, Gaziosmanpaşa, Basın Ekspres Yolu'ndan Seyrantepe'ye odaklandıklarını belirten Gül, "Ekiplerimiz sürekli çalışmalar yapıyor, sahaya iniyor" dedi.