TAV'dan Tiflis'te yeni yatırım

TAV Georgia şirketi, Tiflis Uluslararası Havalimanı için yeni geliş terminali inşa etmeye hazırlanıyor.

TAV'dan Tiflis'te yeni yatırım
TAV'dan Tiflis'te yeni yatırım
GİRİŞ 26.06.2016 20:05 GÜNCELLEME 26.06.2016 20:05

Gürcistan'da Tiflis ve Batum Uluslararası Havalimanlarını işleten TAV Havalimanları Holding'in temsilcisi "TAV Georgia" şirketi, Tiflis Uluslararası Havalimanını genişletmek amacıyla inşa edilmesi planlanan 12 bin metrekarelik yeni geliş terminali için temel atma töreni düzenleniyor.

TAV Georgia'dan alınan bilgiye göre, yarın yeni terminalin temel atma törenine, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, TAV Holding İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener, Gürcistan Başbakan Yardımcısı Dimitri Kumişvili, yabancı büyükelçiler ve davetliler katılacak.

2027'YE KADAR İŞLETME HAKKI

Gürcistan'da 2005 yıldan bu yana Tiflis ve Batum Uluslararası Havalimanları yolcu terminallerini inşa etmek için 100 milyon dolar yatırım yapan TAV Georgia, sözleşmeye göre 2027'ye kadar söz konusu havalimanlarının işletme hakkına elinde bulunduruyor. Temeli atılıcak yeni uluslararası geliş terminalinin 2017 yılda hizmete açılması bekleniyor.

Tiflis Uluslararası Havalimanı geliştirme projesi 5 yeni uçak durağı, yeni yolcu biniş köprüsü ve mevcut olan pistlerin rehabilitasyonunu içeriyor.

TAV Georgia yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Tiflis Havalimanında yolcu sayısı sürekli artıyor. 2017'den itibaren Tiflis Uluslararası Havalimanı'nın yıllık 3 milyon 500 bin yolcu taşıma kapasitesine ulaşacağı belirtildi. Havalimanını geçen yıl 1 milyon 800 binden fazla yolcunun kullandığı öğrenildi.