Emlakta Avrupa kentleri İstanbul'a yetişemedi!

İstanbul, Knight Frank'ın açıkladığı raporda, ev fiyatlarının oranında dünyada ilk üçe girdi.

Emlakta Avrupa kentleri İstanbul'a yetişemedi!
Emlakta Avrupa kentleri İstanbul'a yetişemedi!
GİRİŞ 12.07.2016 10:26 GÜNCELLEME 12.07.2016 10:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İngiliz şirket Knight Frank, küresel ölçekte gayrimenkul sektörüne dair araştırmalar yapıyor. Şirketin yayınladığı Global Şehir Endeksi’nin 2016 verilerine göre son 1 yıllık fiyat hareketliliğinde İstanbul dünya çapında ilk 3’te yer aldı.

İSTANBUL İLK ÜÇTE

Dünyanın önemli 150 şehrinde son 1 yılda ev fiyatlarındaki ortalama değişimi ölçen şirketin listesinde Çin’den Şenzhen ve Şanghay ilk iki sırayı alırken, bu iki şehri İstanbul takip etti.

Çin’in yeni yükselen değeri Şenzhen’de son 1 yılda ev fiyatlarında yüzde 62’lik artış yaşanırken, Şanghay’daki artış yüzde 30’a denk geldi. İstanbul’da ise yüzde 20’lik yükseliş kaydedildi.

LİSTEDE İZMİR DE VAR

Bu üç şehri sırasıyla yine Çin’den Nanjing ve Pekin takip etti. Böylelikle ilk 5’te 4 Çinli kentin arasına İstanbul yerleşmiş oldu. Listede İzmir yüzde 16’lık fiyat hareketliliği ile 9. sırada yer alırken, yüzde 10’luk fiyat artışıyla Ankara 27. sırada kendisine yer buldu.

MOSKOVA 'EKSİ' YÖNDE DERECE YAPTI

Listede fiyat düşüşü yaşanan şehirler de sıralanırken, bu ligde pek çok önemli ülkenin tanınmış kentleri de yer aldı. En çok fiyat düşüşü yüzde 11’le İngiltere’nin Aberdeen şehrinde yaşanırken, bu kenti yüzde 8’lik düşüşlerle Taipei ve Moskova takip etti.

KAYNAK: UZMANPARA
YORUMLAR 10
  • yakup 7 yıl önce Şikayet Et
    yazık millet ev alamıyor ama emlak fiyatları arttı diye sevinenler var. Yabancıya konut suriyeliye tokiden ev derken millet iyice zorda kalacak Allah sonumuzu hayreylesin
    Cevapla
  • Fatih Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    İyi tamamda bir şehre bu kadar yüklenilmez. Allah korusun 7'nin üzerinde bir deprem olsa. Tüm Türkiyenin atar damarı kesilmiş olur. İstanbul korunmaya alınmalı yük diğer şehirlerle paylaşılmalı. kalkınma bütün ülkeye yayılmalı. biraz daha dikkatli bir kalkınma olmalı.
    Cevapla
  • Balon!!! 7 yıl önce Şikayet Et
    Patlayınca göreceğim sizi. Ümraniyede nohut kadar bir daire fiyatı ile dünyanın önde gelen şehirlerinin kalburüstü lokasyonlarında havuzlu lüks villa alınır! Emlakçıların aç gözlüğü bu mesleği de ülkeyi de bitirecek!
    Cevapla
  • adaad 7 yıl önce Şikayet Et
    Milyonluk işyeri vslerin olduğu çoğu büyük firma ve bankalarının merkezi olduğu yer ne bekliyosun ucuza sana satsın sende pahalıya satıp karmı etmeyı planlıyosun bi sen akıllısın zaten :D
    Cevapla
  • Ragıp 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazık olan hep garibana oluyor ev fiyatları uçmuş kiralar uçmuş ovunen ovunsun abd ve AB ülkelerinde milli gelirleri 30 bin dolar bizde 10 bin dolar desene adamlar bile ülkesindeki evleri pahalı diye almazken bizler cibirin kabadayasi olarak aşırı fiyatlardan ev almaya çalışıyoruz boşuna Avrupalılar yatirimda tasarrufta bizim çok önümüzde pahalı diyor almıyor eskisiyle idare ediyor bizde ise hemen hersene eşya yenileme araba yenileme ev yenileme almış başını gidiyor
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    ne yapalim sevinelim mi. zorunlu hizmetimiz istanbula cikti. kalacak ev bulamiyoruz. ahirlara 1000 tl kira mi olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle