TOKİ ihalesini aldı, dönüşüme giriyor

TOKİ, GOP Karayolları Mahallesi’nde yer alan iki adet parselin ihalesini tamamladı.

TOKİ ihalesini aldı, dönüşüme giriyor
TOKİ ihalesini aldı, dönüşüme giriyor
GİRİŞ 16.07.2016 12:37 GÜNCELLEME 16.07.2016 12:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TOKİ’nin İstanbul Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi ihaleye çıkardığı arsayı 350 milyon liralık en yüksek teklif ile Fuzul Yapı ve Yol İnşaat kazandı.

TOKİ’nin ‘arsa satış karşılığı gelir paylaşımı’ modeliyle satışa sunduğu arsayı alan şirketler arsa üzerinde konut projesi geliştirilecek. Sosyal donatı alanlarının da olacağı projenin detayları hakkında bilgi veren  Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, arsayı 350 milyon lira bedelle aldıklarını, yüzde 36’sını yaklaşık olarak 126 milyon lirasının TOKİ’ye bırakacaklarını belirtti. Akbal, ihale sonrası yaptığı açıklamada, “Projenin geliştiricisi biz olacağız. Fuzul Grup daha önce Kağıthane ve Kartal’da da proje gerçekleştirdi. Ama bu Başakşehir dışında aldığımız en büyük ihale. Projeye bu yıl içerisinde başlayacağız. Bu bizim için kentsel dönüşümün ilk ayağı gibi olacak. İstanbul’un farklı ve gelişen kentsel dönüşüm alanlarını takip etmeyi yeni projeler planlamayı düşünüyoruz” dedi.

OKUL DA YAPACAK

 Özellikle bu lokasyonu çok istediklerini belirten Akbal, şunları söyledi: “TEM’in kenarı, gelişen bir bölge ve markalı konutların sayısının arttığı bir yer. Başakşehir’den sonra en çok prim yapan ilçe Gaziosmanpaşa. Prim yapacak ilçelere yatırımımız sürecek. Buraya da değerini bulacak bir proje geliştireceğiz. Projede bir de ilköğretim okulu yapıp, TOKİ’ye teslim edeceğiz.”

YORUMLAR 1
  • Ali Can 7 yıl önce Şikayet Et
    ..... 2014 yıl sonuna kadar almış olanlar olsaydı daha çok kişi yararlanırdı.. TOKİ den 2013 yılını 2014 yapmasını rica ediyorum...Saygılarımla
    Cevapla