İstanbul'un yeni göç hedefi

İstanbul'da E-5 karayolu ile Marmara Denizi arasına sıkışan nüfusun kuzeye kaydırılmasının amaçlandığı belirtiliyor.

İstanbul'un yeni göç hedefi
İstanbul'un yeni göç hedefi
GİRİŞ 29.07.2016 13:24 GÜNCELLEME 29.07.2016 14:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yaşam artık şehrin kuzey bölümüne taşınmaya başladı. Uzmanlar, şehir merkezindeki yetersizliklere karşı son yıllarda başlayan kentsel dönüşüm hamlesinin hem depreme hem de konutların şehrin belirli bir bölümde sıkışıp kalmasının doğurduğu sonuçlara çare olabileceğini ifade ediyor. Merkezin yenilenirken fiyatların da yükseleceği tahmininde bulunan uzmanlar, nüfusun büyük bölümünün İstanbul'un kuzeyinde yerleşime başlayabileceğini söylüyor.

NEDEN KUZEY?

Habertük'te yer alan habere göre, yapımı devam eden yeni havalimanı ve üçüncü köprü ile Kanal İstanbul projelerinin kuzeyde başlayan yerleşim hareketini tetiklemesi bekleniyor. 

İhlas Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Mehmet Erhan Değerli de İstanbul'un kuzeye doğru genişlediğini belirterek, devletin 10 yıllık master planında İstanbul'da E-5'in güneyinde yaşayan 2 milyon insanın, E-6'nın kuzeyine taşındırılmasmın planlandığını kaydetti.

Değerli, 10 yıllık master planda E-6'nın kuzeyine doğru taşınılmasının en büyük nedeninin deprem gibi olası tehlikelerden halkı korumak olduğunu ifade ederek, "Bu planda 2 milyon kişinin genel olarak daha oturulabilir, yaşanabilir alanlara taşınmasının amaçlanıyor" dedi.

'YATIRIMLARA DEVAM'

Değerli, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini kınayarak, "İhlas Yapı olarak yatırımlarımıza 2016 ve sonrasında büyük ve nitelikli projelerle devam edeceğiz. Biz ülkemize ve dinamiklerine güveniyoruz.'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR 6
  • yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    istanbul nifusunu anadoluya ters göç yaptırılmalı. aksi halde şehir bu kadar çok insanı kaldıramayıp yeni felaketler ortaya çıkar.
    Cevapla
  • memoli 7 yıl önce Şikayet Et
    Güneyi nasıl rahatlatacaklar acaba, E5 Üzerinde her ay yeni bir konut projesi başlıyor. Eski 3-4 katlı binalar yıkılıp gökdelenler yapılarak mı nüfus taşıması yapıcaklar. Bırakın bu boş siyasi söylemleri. Bari bırakın da kuzeydeki yaşayanları rahat yaşasın.
    Cevapla
  • laedri 7 yıl önce Şikayet Et
    kentsel dönüşüm adı altında binalar yıkılıp yerine aynısı yapılıyor hatta parasını verip garaj bile koymuyorlar
    Cevapla
  • seçki 7 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulun nufusu marmaranın çevresinde yeni kurulacak 1er milyonluk 10 şehire dağıtılmalı. Marmara etrafına otoban, metro ve hızlı trenyolları kurup denizden de hızlı feribotlarla bağlayarak entegrasyon sağlanmalı. Olası debrem, savaş, susuzluk, kıtlık vb afetler durumunda ülke ekonomisi hiç olmazsa yıkılmamış olur.
    Cevapla
  • Uzman 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu belediyeye ihale peşinde koşmayan rant peşinde koşmayan bir tane şehircilik uzmanı getirin de İstanbul'u adam etsin. Yalnızca yollar yaparak köprüler yaparak şehir rahatlatılmaz. Sanayi ve ticareti tamamen şehrin dışına çıkarın Avrupa yakasını Edirne'ye Anadolu yakasını Düzce'ye taşıyın sonra kentsel dönüşümle çarpık yapılaşmayı temelden düzeltin Avrupa ülkelerindeki düzene özenir olduk !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle