Irak'tan 'alacaklı Türkler' için çözüm hamlesi

Irak Planlama Bakanı, ülkede faaliyet yürüten ama alacaklarını alamayan Türk müteahhitler için yeni formülü açıkladı.

GİRİŞ 26.08.2016 12:11 GÜNCELLEME 26.08.2016 12:30

Irak Planlama Bakanı Selman Ali el-Cumeyli, Irak'ta yatırım yapan ve alacaklarını tahsil etmekte zorlanan Türk firmalarının bu sorununu çözmek için çalışma başlattıklarını belirtti. Cumeyli, "Irak kabinesi olarak, bu şirketlerin kalan alacaklarının en az yüzde 50'sini ödemeye karar verdik." dedi.

Cumeyli, 85. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın açılış töreni için geldiği İzmir'de soruları yanıtladı. Bölgede yaşanan olumsuzluklardan sonra bazı Türk müteahhitlerin alacaklarının tahsilinde zorlandığını belirterek Cumeyli şunları kaydetti:

'YÜZDE 85'İNİ TAMAMLADIKLARINDA...'

"Şu anda Irak, yatırım için Türk şirketlerine açık. Türk şirketlerinin ülkemizde çok başarılı işleri var. Irak hükümeti, iki ülke arasındaki ticareti geliştirmek ve yatırımları artırmak için bazı meseleleri çözmeye çalışıyor. Özellikle Irak'taki şirketlerin ödeme güçlüğü çekmesiyle ilgili problemde önemli adımlar attık.

Irak kabinesi olarak, bu şirketlerin kalan alacaklarının en az yüzde 50'sini ödemeye karar verdik. Firmalar, onlardan beklenen işin yüzde 85'ini tamamladıklarında ödemenin tamamını alacaklar. Bu çalışma Türk şirketlerinin Irak'ta işlerini sürdürmelerine yardım edecek."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL