TOKİ'den 'Habitat' çıkarması

TOKİ Başkanı Ergün Turan, çok sayıda ülkenin katıldığı Habitat III Zirvesi özel oturumunda "sosyal konut üretim modeli"ni anlatmaya hazırlanıyor.

TOKİ'den 'Habitat' çıkarması
TOKİ'den 'Habitat' çıkarması
GİRİŞ 26.09.2016 17:43 GÜNCELLEME 26.09.2016 17:43

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, çok sayıda ülkenin katıldığı Habitat III Zirvesi özel oturumunda "sosyal konut üretim modeli"ni anlatmaya hazırlanıyor.

Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentleşme Konferansı'nın (Habitat III) 17-20 Ekim tarihleri arasında Ekvador'un başkenti Kito'da yapılması planlanıyor.

Zirvede ABD, Rusya Federasyonu, Çin, Hindistan, Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya, Norveç, Japonya, gibi gelişmiş ülkelerin yanı sıra Afrika, Uzakdoğu, Güney Amerika'dan da çok sayıda ülke temsil ediyor.

Zirvede, Türkiye'de dar gelirli vatandaşlar için "dost eli idare" olan TOKİ'nin modelinin de özel bir oturumda anlatılması planlanıyor.

TOKİ Başkanı Turan, Habitat zirvesinin 20 yılda bir yapıldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Habitat Zirvesi insan yerleşimleri faaliyetlerinin eş güdümünü sağlamayı, sürdürülebilir insan yerleşimleri ve iskan programları konularında bilgi değişimi sunmayı ve kentlerde karşılaşılan sorunların çözümü yolunda ülkelere teknik yardım ve finansman desteği sağlamayı amaçlamaktadır.

Habitat III zirvesinde bu yıl ele alınacak konular arasında Sosyal Uyum ve Yaşanabilir Kentler, Kentsel çerçeve, Mekansal Gelişme, Kent Ekonomisi, Kent Ekolojisi ve Çevre, Konut ve Temel Hizmetler bulunuyor."