Bakan açıkladı! On binlercesi tehlikede

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da 19 ilçede 48 alanın riskli ilan edildiğini ifade etti.

Bakan açıkladı! On binlercesi tehlikede
Bakan açıkladı! On binlercesi tehlikede
GİRİŞ 15.01.2017 15:19 GÜNCELLEME 15.01.2017 15:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde belediye başkanlarının katılımıyla, "Kentsel dönüşüm" konulu bir toplantı yaptı.

Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'u güçlü bir göç dalgasının vurduğunu belirterek, hazırlıksız olunması ve planlamanın geç oluşturulması gibi nedenlerin yapılaşma konusunda, İstanbul'u mevcut noktaya taşıdığını anlattı.

'50 BİN CİVARINDA YAPIDAN BAHSEDİYORUZ'

İstanbul'daki 19 ilçede 48 alanın riskli ilan edildiğini, bu alanların toplam büyüklüğünün 13 milyon metrekare olduğunu bildiren Özhaseki, "Riskli olarak 50 bin civarında bir yapıdan bahsedebiliyoruz, bağımsız birim olarak bakıldığında bu da 250 bin konut ediyor. Bütün bu çalışmaların hepsi 1 milyon 200 bin kişiyi ilgilendiriyor." ifadesini kullandı.

'TÜRKİYE GENELİNDE DE DURUM FARKLI DEĞİL'

Kimsenin mağdur olmaması için kira ve kamulaştırma yardımı olarak 1 milyar liranın üzerinde harcama yaptıklarını anımsatan Bakan Özhaseki, Türkiye genelinde de durumun İstanbul'dan pek farklı olmadığına dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • BÜLENT DUMAN 7 yıl önce Şikayet Et
    yıkın kardeşim bitişik nizam uygulamadan kaldırılsın.binalar dip dibe .boş alan yaratın
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz rüşvet alıp veren bir toplum kaldığımız sürece hiç alanda muaffak olamayız.
    Cevapla
  • Oltulu 7 yıl önce Şikayet Et
    kentleşmemiz berbat.belediyeler hiçbir kural nizam tanımadan gözü doymaz müteahhitlere ruhsat veriyorlar.istanbul sancaktepeye bir bakın Allahaşkına.sözde yeni binalar ama dip dibe.elini uzatsan karşı balkondakine ulaşır
    Cevapla
  • harun zoroğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    önemli değil nüfus fazla.
    Cevapla
  • m.ali 7 yıl önce Şikayet Et
    yerinde dönüşüm kesinlikle doğru değil toplu dönüşüm şart yoksa yik binayı yenisini yap yollar yine fayton sokağı gibi daracık ne park yeri kalıyor ne nefes alacak imkan en iyisi toplu yıkım planlı sehir
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Her yeri riskli. riskli olmayan yer mi var. Herkes gelişi güzel bina yapıyor. Belediyeler her önüne gelen izin veriyor. ortaya çıkan sonuç belli. Düzensiz ve çarpık yapılaşma. İç ve dış mimarlığa önem verilmiyor. Yapılan binaların doğayla uyum sağlamasına dikkat edilmiyor. Birçok örneği var bunun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle