Bakan açıkladı: Her an patlayabilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, ömrünü tamamlayan 4 fay hattının her an patlayabileceği konusunda uyararak kentsel dönüşümün hızlanması gerektiğini söyledi.

Bakan açıkladı: Her an patlayabilir!
Bakan açıkladı: Her an patlayabilir!
GİRİŞ 25.01.2017 16:40 GÜNCELLEME 25.01.2017 17:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, belli aralıklarla depreme neden olan 4 adet fay hattının ömrünü doldurduğunu söyledi.

Habertürk'te bir programa katılan Özhaseki, ömrünü dolduran fay hatlarının yeni bir depreme sebebiyet vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Özhaseki şöyle konuştu:

''1999 öncesi 15 milyon stok var. Bunların en az yarısı riskli. Yani 6-7 miyon binanın yenilenmesi, sağlam hale gelmesi gerekli. Özellikle en büyük risk İstanbul'da. 4 fay kırığı var. Dördünün de zamanı dolmuş. Fay kırıklarının hepsi her an patlayabilir.

TAHMİNLER 2030 YILI, 7.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Bilim adamlarının görüşü şu, 2030'a kadar İstanbul'da büyük ihtimalle deprem olur. 2050 diyenler azınlıkta. Büyük çoğunluğu 2030'u işaret ediyor. Deprem kesin. 7 ile 7.5 arasında şiddeti olacak.''

YORUMLAR 6
  • cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Toki her sene 70.000 konut yapmalı İstanbul a 30.000 konutta Anadolu illerine yapılmalı işsizlik fonunda biriken para tokiye kredi olarak verilmeli fona faizi ile birlikte ödenmeli böylece toki çok büyük bir kaynağa sahip olacaktır dolaylı olarakta işsizliğe engel olacak binlerce kişi iş sahibi olacaktır.
    Cevapla
  • birol karataş 7 yıl önce Şikayet Et
    biz senelerdir çalmadığımız kapı kalmadı bizlerin oturduğu evler ömrünü tamamlamış yenisini yapmaya izin verilmiyor yol projesi var diye 5 senedir istanbul büyük şehir belediyesine yazmadığımız dilekçe kalmadı
    Cevapla
  • REALİTE 7 yıl önce Şikayet Et
    2030 da o derecede deprem olursa ıstanbulda milyonları kaybedebiliriz..Tarih vermek doğru değil bence..
    Cevapla
  • mamo 7 yıl önce Şikayet Et
    Depremin, Ölümün ve kıyametin bilgisi Allah'ın yanındadır.
    Cevapla
  • iso 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bilir.hayırlısını versin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle