Tapu harçlarına indirim geldi

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile şimdiye kadar binde 20 nispetinde alınan tapu harcı, konut ve işyerleri için 30 Eylül'e kadar binde 15'e düşürüldü

Tapu harçlarına indirim geldi
Tapu harçlarına indirim geldi
GİRİŞ 15.03.2017 09:40 GÜNCELLEME 15.03.2017 12:31
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulu, banka ve finansman şirketleri dışında yurtdışından sağlanan kredilerde Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) kesintisini, vadesi bir yıla kadar olanlarda yüzde 1 olarak belirlerken bir yıldan uzun vadeli kredilerde sıfırladı. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, söz konusu karar fiduciary işlemleri kapsamıyor.

TAPU HARÇLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Aynı kararda yer alan diğer bir maddeye göre, tapu işlemleri üzerinden yüzde 0.20 nispetinde alınan tapu harcı, konut ve işyerleri için 30 Eylül'e kadar yüzde 0.15 olarak uygulanacak. 

Kararın damga vergisi ile ilgili düzenlemesiyle de yüzde 0.94 olarak uygulanan kat karşılığı veya hasılat paylaşımı inşaat sözleşmeleri, yapı müteahhitleri ile alt yükleniciler arasında düzenlenen inşaat taahhüt sözleşmeleri ile danışmanlık hizmet sözleşmeleri ve yapı denetimi hizmet sözleşmelerinden alınan damga vergisi oranı sıfırlandı.

YORUMLAR 9
  • .......... 7 yıl önce Şikayet Et
    sorun şu ki evi olamayan insan ev almıyor daha doğrusu tasarrufu yetersiz alamıyor, evi zaten olan insanlar ev alıyor, bir evi var kredi çekiyor ikincisi yine kredi çekiyor üçüncü vs. vs. kredi üstüne kredi dolayısıyla konut piyasası inanılmaz zamlanıyor. Bu konuya vergisel bir çözüm getirilmeli.
    Cevapla
  • Hamza 7 yıl önce Şikayet Et
    Yani 100 de 200 olan harç, 100 de 150 ye düşmüş desek olmaz mı ?
    Cevapla
  • Doğu-Batı 7 yıl önce Şikayet Et
    890 m2 bahçe aldım alım satım masrafı olarak tapu dairesine ödediğim miktar 458.00 Tl. Ödediğim miktarın 218.00 Tl. si DÖNER SERMAYE işletmesine gidiyor. Bu nasıl iş anlamadım. Devlet harç alıyor aldığı harç devlete kalıyor da bu Döner Sermayeye verdiğimiz para neyin parası onu hiç anlamıyoruz. Bir olayda vergi vereceğim diye beyanname vermek zorunda bırakılıyoruz. Haydi kira bedeline karşılık vergimizi verelim de beyanname verdiğim için de harç olarak 51.00 tl para ödemek zorunda kalıyorum. Bu neyin parası onu anlamıyorum. Vergi evet ama beyanname parası garip değil mi?
    Cevapla
  • EVET EVET 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun.yolunuz açık olsun.EVET EVET EVET
    Cevapla
  • Enteresan 7 yıl önce Şikayet Et
    çok düşmüş.. ekonomi canlanır şimdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle