TAV'dan yeni anlaşma! 30 yıllığına aldı

TAV Havalimanları Suudi Arabistan Yanbu Prens Abdul Mohsin Bin Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'nın 30 yıllık işletme hakkını kazandı.

TAV'dan yeni anlaşma! 30 yıllığına aldı
TAV'dan yeni anlaşma! 30 yıllığına aldı
GİRİŞ 16.03.2017 10:27 GÜNCELLEME 16.03.2017 10:30

TAV Havalimanları, ortağı Al Rajhi Grubu'yla birlikte Suudi Arabistan'ın Yanbu şehrinde bulunan havalimanının geliştirilmesi ve işletmesi için Suudi Arabistan Sivil Havacılık İdaresi'yle (GACA) anlaşmaya vardı.

Anlaşmaya göre, TAV, Yanbu Prens Abdul Mohsin Bin Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminalini yapacak ve havalimanını 30 sene süreyle işletecek. Kızıldeniz kıyısında bulunan önemli bir endüstri ve liman şehri olan Yanbu, Medine'nin ardından TAV'ın Suudi Arabistan'da işletmesini üstlendiği ikinci havalimanı oldu.

KAPASİTESİ ARTIYOR

2017'de toplam 1,2 milyon yolcuya hizmet vermesi beklenen Yanbu Havalimanı'nın, TAV'ın yapmayı planladığı yeni terminalle birlikte projenin ilk fazında yıllık yaklaşık üç milyon yolcu kapasitesine ulaşması hedefleniyor.

TAV Suudi Arabistan'da 2012'den bu yana Medine Havalimanı'nın işletmesini yürütüyor. Ayrıca hizmet şirketleriyle Cidde, Riyad ve Dammam havalimanlarında da faaliyet gösteriyor.