10 milyar dolarlık akıllı kent kuruluyor!

Çin'in Fas Tanca'da kurmayı planladığı akıllı kent için,Fas Kralı 6. Muhammed Kraliyet Sarayı'nda imza töreni gerçekleştirildi.Akıllı kentin 10 milyar dolara malolacağı açıklandı

10 milyar dolarlık akıllı kent kuruluyor!
10 milyar dolarlık akıllı kent kuruluyor!
GİRİŞ 21.03.2017 11:05 GÜNCELLEME 21.03.2017 11:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çin, Fas'a akıllı kent kurma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Fas'ın Tanca kentinde krulması planlanan akıllı kent için mutabakat zabtı imzalandı. İmza töreni Fas Kralı 6. Muhammed Kraliyet Sarayında düzenlendi.

İmza töreninde Haite Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Li Biaoyu, Tanca’da kurulacak 10 milyar dolarlık “6. Muhammed Akıllı Kenti Tanca-Tek” projesinin hayata geçirilmesi için sevinçli olduklarını dile getirdi. Fas Sanayi Ticaret ve Yatırım Bakanı Hafız el-İlmi, Tanca’da toplam 2 bin hektarlık alanda kurulacak akıllı kent projesinin ülkenin diğer bölgelerine de örnek olacağını belirtti.

Tanca’da kurulacak 10 milyar dolarlık “6. Muhammed Akıllı Kenti Tanca-Tek” projesi, Tanca’da toplam 2 bin hektarlık alanda kurulacak. Son teknolojinin kullanılacağı akıllı kentte, uluslararası liman ve devasa iş merkezlerinin yanı sıra, farklı gelir gruplarına hitap eden konut, eğlence merkezi ve alışveriş merkezleri yer alacak.

Fas ile Çin merkezli Sichuan Haite High-Tech şirketi arasında imzalanan mutabakat öncesinde, 2016 Mayıs ayında Fas Kralı 6. Muhammed'in Çin’e yaptığı ziyarette, Çin ve Fas arasında bankacılık, turizm, ekonomi, sanayi ve yatırım fonları olmak üzere 15 ikili işbirliği anlaşması imzalanmıştı.

YORUMLAR 4
  • hikmet yildiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Yabanci yatirimciyi Edremit Körfeze bekliyoruz.saglik deniz turizm yatirimi icin ideal yerlerimiz mevcuttur..KAZ DAGLARI OKSIJEN DEPOSUDUR. EDREMİT E YATIRIM HAYATINIZA YATIRIMDIR.
    Cevapla
  • ssa 7 yıl önce Şikayet Et
    bu 10 milyar dolarları imşaata değilde sanayiiye yatırsalar dünayay a teknoloji transferi yaparlar.
    Cevapla
  • bilecikli 7 yıl önce Şikayet Et
    biz müslüman dediğimiz ülkelerin yanında durmaya çalışalım.onlar gitsin kefere ile iş yapsın.sonrada niye hep müslüman ülkeler kan gölüne dönüyor diye bakarız.önce biz birbirimizi destekleyeceğiz.bak elin gavuru her türlü yaptırımı yapıyor bize.devletin bekası için kardeş katli yapan osmanlı.ele geçirdiği ülkeleride sömürecekti..yanlış yapmış
    Cevapla
  • Emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim belli ki kızgınlıkla yazmışsın ama Osmanlının kuruluş amacı Nizam-ı Alem, İlay-ı Kelimetullahtır. Osmanlı asırlarca islamın bayraktarlığını yaparak gönülleri fethetmiştir. tavsiyem Edebali Şeyhin Osman Gaziye nasihatnamesini iyice bir daha okumandır.
    Cevapla