Gayrimenkulde Hindistan heyecanı

Hindistan Başbakanı Modi'nin, Türk müteahhitleriyle çalışmak istediklerini söylemesi, gayrimenkul sektöründe heyecana sebep oldu.

Gayrimenkulde Hindistan heyecanı
Gayrimenkulde Hindistan heyecanı
GİRİŞ 03.05.2017 14:04 GÜNCELLEME 03.05.2017 14:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hindistan ziyaretinde Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin, 2022’ye kadar ülkede 50 milyon konut yapmayı planladıklarını belirterek, Türk müteahhitleriyle çalışmak istediklerini söylemesi, gayrimenkul sektöründe heyecana sebep oldu.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, dünyanın en büyük yedinci coğrafi alanı ve en büyük ikinci nüfusuna sahip ülkesi Hindistan'daki yeni konut projelerinden Türkiye'nin de pay almasını bekliyor.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türkiye'nin müteahhitlik, iş gücü ve tecrübe noktasında oldukça ileri durumda bulunduğunu ifade ederek, "Bu know how'ı zaman içerisinde yurt dışına aktaracağız. Türk müteahhitlik sektörü buradan da ciddi anlamda pay alacaktır." dedi.

'Büyük bir rakam'

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün de Hindistan'da çok büyük iş potansiyeli bulunduğuna işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

" 50 milyon konut çok büyük bir rakam. 2022'ye kadar bitirilebilir mi bilmiyoruz. Bu 5 yıl değil, 10 yıl da olsa büyük rakamdır. Bu rakam 200 milyonluk nüfusa denk geliyor. Yani Hindistan'ın 5 yıl içinde konut ihtiyacı olan kişi sayısı Türkiye nüfusunun 2,5 katı seviyesinde. Türkler 10 yıldır Hindistan'da çeşitli alanlarda iş yapıyor ama konut sektörüne yeni gireceğiz."

'Hindistan ile Türkiye'nin iş birliği potansiyeli hayli fazla'

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu ise dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan'ın, istikrarlı ekonomik büyümesiyle dikkatleri üzerine çektiğini belirterek, en büyük inşaat sektörlerinden birine sahip Hindistan ile Türkiye'nin iş birliği potansiyelinin hayli fazla olduğunu söyledi.

'Yan sektörlere de ciddi potansiyel sağlayacak'

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ise şunları kaydetti:

"Hindistan'ın sanayi ve ticaretine baktığımızda, inşaat geliştirme noktasında çok ciddi eksiklikleri olduğunu söyleyebiliriz. Konut üretimi neredeyse yok denecek kadar az. Ülkenin tamamı çarpık kentleşme üzerine kurulmuş durumda. Türkiye, Hindistan'ın mevcut kültürel dokusunu koruyarak kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütebilecek kabiliyete sahip. Ülkenin çehresi, Türk inşaat firmalarının değişim ve dönüşümde edindiği tecrübesiyle yeniden şekillenebilir. Şimdilik iki lider arasında konuşmadan ibaret olan bu atılım faaliyete geçerse, Hindistan'ın 2022 yılında faaliyete geçirmek istediği 50 milyon konut, sadece inşaat firmalarına değil, aynı zamanda inşaat sektörünün içerisinde yer alan yan sektörlere de ciddi iş potansiyeli sağlayacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL