İnşaatta istihdam azaldı

Bu yılın ilk üç aylık döneminde, inşaat istihdam endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,5 geriledi.

İnşaatta istihdam azaldı
İnşaatta istihdam azaldı
GİRİŞ 30.05.2017 11:08 GÜNCELLEME 30.05.2017 11:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ilk çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,5 gerileme gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,6 azaldı.

Söz konusu dönemde, inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, önceki çeyreğe göre yüzde 3,6 geriledi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, 2016'nın aynı çeyreğine göre yüzde 13,1 düştü.

Sektördeki brüt ücret-maaş endeksi, önceki yılın son çeyreğine göre yüzde 0,4 düşüş kaydetti. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,1 yükseldi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • polat 6 yıl önce Şikayet Et
    kayıt dışı çalisan ve mülteci sayisi arti binlerce türk insaat ustasi işsiz mültecileri 20 lira aşşagiya çalistiriyorlar türklere iş yok
    Cevapla
  • doğruları konuşan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanki inşaat ve emlak balonu patlamak üzeri. ABD'de emlak balonu patladığında, 2008'de, Lehman krizi oluvermişti ve bütün dünyayı ekonomi sıkınıtya sokmuştu. Çünkü Lehman emlak sektörüne çok fazla kredi vermişti. Bizdeki balon patlarsa bakalım hangi bankalar sallanacak veya gidecek (eskiler Banker Kastelli olayını hatırlarlar)? Ha, bizim balon patlamasından bir Dünya Ekonomi Krizi çıkmaz tabi. Ama bir Türkiye krizi çıkar. Bilen bilir, ben 48,6 lık grubun içindeyim, ve o son bir kaç puanı da sanki bu vesile ile toparlayacaımızı düşünüyorum.
    Cevapla