Terör yoksa huzur var! Şırnak'ta müthiş artış

Güneydoğu'da terör örgütü ve uzantılarının adeta süpürülmesi bölge halkına yaradı. Şırnak, konut satışında gösterdiği artışla en yakın rakibine yüzde 53 fark atarak lider oldu.

Terör yoksa huzur var! Şırnak'ta müthiş artış
Terör yoksa huzur var! Şırnak'ta müthiş artış
GİRİŞ 26.06.2017 12:54 GÜNCELLEME 26.06.2017 13:08
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Haber7 / Detay

Terörle etkin mücadele sonuçlarını vermeye başladı. Şırnak'ta hendek terörünün bertaraf edilmesinin ardından yapılan hamlelerle kentteki güven ortamı yükseldi. Konut satışlarının ilk 5 ayda en fazla Şırnak'ta yükselmesi de bunun göstergesi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgilere göre, 2017 Ocak-Mayıs döneminde toplam 556 bin 784 konut satıldı. Konut satışları bakımından İstanbul ve Ankara diğer illere büyük fark attı. 

İstanbul'da, ilk 5 ayda 96 bin 386 konut satılırken, bu rakam başkent Ankara'da 62 bin 959 olarak gerçekleşti. 

SATIŞLARIN EN FAZLA ARTTIĞI İLLER

Söz konusu dönemde, satışlarda en fazla artış yüzde 129,07 ile Şırnak'ta görüldü. Şırnak'ı yüzde 73,95 ile Bayburt, yüzde 65,33 ile Bitlis izledi.

Güneydoğu'da konuta yatırımın bu derece artması, bölgede güven ortamının artığı ve hem yaşamın hem de ticaretin normale dönmeye başladığının göstergesi oldu.

YORUMLAR 22
  • Dadas 6 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat!!! Abd pkkyı karadenize gönderme amacı yeni ipek yolunu kesmektir.TC bütün gücü ile süpürme harekatı ile pkkyı kesin yok etmelidir.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizden natoyu kovmadıkça bu terör bitmez işi kökten çözmek gerek.bunlar batı orduları için savaşan teröristler.
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Terör yok olur mu? Destekleyecekleri yok olmadan?
    Cevapla
  • kimler aliyor? 6 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edin yeni ev mi satilmis yoksa birileri evimi satmis da bu rakamlar olusmus. bu ayrimi net yapin o zaman tablo ortaya cikar. sorulmasi grreken soru da su olur : insanlar neden evini satiyor ? ve satilan evler nasil hemen alici buluyor? cevap su insanlar huzursuz gocuyorlar ve satiyorlar evi de ya yabancilar ya da pkk aliyor.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl fikir versin. Yeni konut olamaz mı?
    Cevapla
  • trafik çilesi 6 yıl önce Şikayet Et
    Valla doğruya doğru. Bu altınşehir ikitelli bölgelerinde bile azılı pkk lılar hepten kayboldu. Boyuna iett otobüsü yakıyorlardı bankamatikleri parçalıyorlardı. Şehir yapılaşmasında gözle görülür azalma var pkk nın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle