'Mahalle'nin dükkanları açık artırma ile satılacak

Konut ve inşaat sektörünün öncü kuruluşu TOKİ, İstanbul Başakşehir Kayabaşı 4. etap 1. ve 2. bölgede 77 adet iş yerini ’açık artırma yöntemi’ ile satışa sundu.

'Mahalle'nin dükkanları açık artırma ile satılacak
'Mahalle'nin dükkanları açık artırma ile satılacak
GİRİŞ 11.07.2017 13:42 GÜNCELLEME 11.07.2017 13:42

Dar gelirli, konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yaptıklarını söyleyen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, konut inşaatının yanında ihtiyaç duyulan her alanda projeler ürettiklerini söyledi. İstanbul Kayabaşı'nda "mahalle konsepti" ile geliştirilmiş, semt kültürünü barındıran konut projeleri yürüttüklerini belirten Turan, projelere uygun olarak inşa edilecek 77 adet iş yerini de açık arttırma yöntemi ile satışa sunduklarını söyledi.

Açık arttırmaya sundukları iş yerlerinin büyüklüklerinin yaklaşık 25 ile 126 metrekare arasında değiştiğini belirten Turan, "Açık arttırmaya katılan alıcılarımız iş yerlerine, 94 bin TL'den başlayan fiyatlarla yüzde 25 peşin, 120 ay vade seçeneği ile sahip olabilecek" dedi.

Kayabaşı'nın hızla geliştiğini söyleyen Turan, Kayabaşı'nda planlı şekilde küçük ve orta ölçekli esnafın modern iş yerlerinde iş yapmaları için projeler tasarladıklarını söyledi.

Kayabaşı'nda mahalle kültürü canlanıyor

Toplumda dayanışma kültürünü yaşatma arzusunun olduğuna dikkat çeken Turan, mahalle konseptinde projeler geliştirdiklerini söyleyerek şunları kaydetti:

"Hepimizin aradığı; bu topraklara ait olan, farklı gelir gruplarının aynı semtte buluşabildiği, semt sakinlerinin, esnafın iç içe olduğu, "mahalle kültürü" kavramında vücut bulan, dayanışmayla mutlu olacağımız sosyal yaşam alanlarıdır. Bu arayışa yanıt veren "mahalle kültürü" kavramını, konut kurgusu içine taşıdık. İstanbul Kayabaşı'nda yürütmekte olduğumuz projeler "mahalle konsepti" ile geliştirilmiş semt kültürünü barındıran önemli bir çalışmadır. Bu projede, içinden cadde geçen, etrafında tek katlı dükkanların, bisiklet yollarının, spor alanlarının, caminin ve çarşının olduğu; büyük bir meydana açılan, meydanda kafe ve restoranların bulunduğu bir mahalle konsepti yer alıyor."

İhale ayrıntıları TOKİ'nin internet sayfasında

Açık artırmanın 11 Temmuz 2017 tarihinde saat 13.30'da yapılacağını belirten TOKİ Başkanı Turan, yaptıkları ve yapacakları ihalelerinin ayrıntılı bilgisine www.toki.gov.tr adresinden ulaşılabildiğini aktararak, ihaleye katılım şartları, proje detayları, ihale tarihleri ve diğer ayrıntıların açık şekilde internet sayfalarında yer aldığını söyledi.

KAYNAK: İHA