'Yüksek kiralar mağaza kapattırıyor'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kiraların yüksekliği sebebiyle son dönemde birçok mağazanın kapandığını ve aylarca boş beklediğini belirtti.

'Yüksek kiralar mağaza kapattırıyor'
'Yüksek kiralar mağaza kapattırıyor'
GİRİŞ 22.07.2017 15:04 GÜNCELLEME 22.07.2017 15:11
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kültürümüzün bir parçası olan esnaf ve sanatkarın haksız rekabet ortamından korunması için mülk sahiplerinin dükkan kiralarını değerinden fazla yükseltmemesini istedi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre Palandöken, "Haksız rekabetin ortaya çıkardığı olumsuz durumlardan birisi de cadde mağazacılığının bitmesidir. Şehrin kültüründe yer etmiş yılların lokantaları, pastaneleri, giyim mağazaları bir bir kapanıyor. Kapanan bu mağazalar eskiden 1 en fazla 2 ay boş kalırdı şimdi ise mülk sahiplerinin yüksek kira talep etmelerinden dolayı 6-7 ay boş kalıyor.'' dedi. 

YORUMLAR 17
  • pirana61 6 yıl önce Şikayet Et
    birisi hükümetin vergi hususnda adaletli olduğunu söylemiş 100 tl lik elektrik faturasına herkes baksın bakalım ne kadarı vergidir sonra bana hükümet vergi konusunda adaletli olduğunu söyleyin%50 sis vergidir dolaylı alınan vergilerle %60 buluyor nerde adalet nerede
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    ne yazık hala eski işlerin olduğunu sanıyorlar hala kirada indirim yapmıyorlar yazık sonra kirayı ödeyemiyor diyor
    Cevapla
  • fani 6 yıl önce Şikayet Et
    Metre kare hesabı üzerinden Devlet eli ile fiyat belirlensin.Kontrat vergi dairesi memuruyla aynı vergi levhası çıkarıldığı gibi yapılsın. Kira devlete ödensin.Yada fiş senet gibi bir evrak her aya özel kiracıya verilsin fişini zamanında kirasıyla beraber almayan mülk sahibi de devlete başvursun.Hem bu arada yüz göz olma derdide kalmaz.Belli oranda bir zam belirlensin sene baz alınıp iş durumuna göre zam yapılsın.Yoksa herkes kendi kafasına göre kirayı belirler.Zavallı adam ne yapsın başka seçeneği olmayan esnafta kiraya vergiye çalışır tabi ayakta kalabilirse.
    Cevapla
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    esnafa özel haklar tanınmalı.10 kişi çalıştıran esnaf Korunmalı.özel plaka silah ruhsatı vs bazı dokunulmazlıklar verilmeli.10 kişi çalıştıran bir esnaf bana göre milletvekilinden daha değerli...anlayana..
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    kira vergisi esnafdan değil işyeri sahibinden alinmali.kablolar yanlış bağlanmış.şu zamanda esnaf olmak ateşten gömmek giymek gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle