Babacan, afet sigortası rakamlarını az buldu

Başbakan yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin yüzde 96'sının deprem riski taşıdığını, depreme karşı sigortalanan konut sayısının ise 3 milyon 800 bin olduğunu belirtti.

Babacan, afet sigortası rakamlarını az buldu
Babacan, afet sigortası rakamlarını az buldu
GİRİŞ 21.03.2012 12:57 GÜNCELLEME 21.03.2012 12:57

Babacan, bu rakamın tatmin edici olmadığını, Doğal Afet Sigortası'nın yaygınlaştırılmasının önemli hedefleri arasında bulunduğunu vurguladı.

Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK) tarafından her yıl düzenlenen 'Şehirler Yarışıyor Sigortalılar Kazanıyor' yarışmasında ödül kazanan iller belli oldu. İllere, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılımı ile gerçekleştirilen törenle ödülleri dağıtıldı. Törende konuşan Babacan, “Depreme karşı sigortalanan konut sayısı 3 milyon 800 bin. Bu rakam tatmin edici değil. İleride Türkiye’de doğal afet sigortasının yaygınlaşması en önemli hedefimiz.” dedi.

Babacan, bu yarışma ile illerimizin sigorta alanında sergilediği performansa göre 3 kategoride ödül verildiğini ifade etti. Türkiye'nin yüzde 96’sının değişen derecelerde deprem riski taşıdığını vurgulayan Bakan Babacan, sigortacılık anlamında Türkiye’nin iyi bir noktada olmadığını dile getirdi. Bir tabiat olayı olan depremi engellemenin mümkün olmadığına ifade eden Babacan, maddi hasarların karşılanmasında sigortanın çok önemli olduğunu vurguladı. En son Van’a yapılan hasar ödemesinin 150 milyon TL olduğunu açıklayan Babacan, sigortacılık anlamında Van’ın 81 il arasında en düşük orana sahip olduğu söyledi.

Babacan’ın konuşmasının ardından ödül kazananlar açıklandı. En Yüksek Sigorta artışı dalında birinci Bolu, Yalova ikinci oldu. Poliçe artış oranında birinci Hakkari, ikinci Van, üçüncü Muş oldu. İllere ödüllerini Ali Babacan verdi.

CİHAN