Ağaoğlu'ndaki başörtü yasağı daire sattırıyor!

Ali Ağaoğlu'nun inşa ettiği sitelerde faaliyet gösteren 'My Club' adlı sosyal tesislerde başörtülülerin spor yapması yasaklandığı ortaya çıktı. My Club, 'Bone takın öyle gelin' diyerek başörtülü müşterileri geri çeviriyor.

Ağaoğlu'ndaki başörtü yasağı daire sattırıyor!
Ağaoğlu'ndaki başörtü yasağı daire sattırıyor!
GİRİŞ 04.10.2012 11:25 GÜNCELLEME 11.10.2012 16:01
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Yeni Şafak gazetesinden Behlül Çetinkaya'nın haberine göre; 600 bin TL ödeyerek My City'den daire alan ve üç hafta önce taşınan yeni evli Harun Dursun ve eşi Bahar Dursun bilgi almak için gittiği site içerisindeki Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesindeki My Club'da bulunan fitness salonunda başörtüsü takılamayacağını öğrenince şaşkına döndü. Dursun çifti ile tartışan My Club yetkilileri Bahar Dursun'un başörtüsü yerine bone takılabileceğini ancak bu şekilde her alandan faydalanabileceğini söyledi. Başörtüsü yasağının Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesindeki My Club işletmelerinin tamamında uygulandığı ortaya çıktı.

Başörtüyle spor yapmanın sağlığa zararlı olduğunu iddia eden My Club Ataşehir Merkez Müdürü Didem Koçdur, başörtüsü takmakta ısrar edenlerden salona gelmemelerini rica ettiklerini söyledi.

Didem Koçdur, başörtüsüyle spor yapılmasına 'sağlıklı olmaması sebebiyle' karşı çıktıklarını, uluslararası standartlara göre başı ve boynu saran başörtüsünün spor yaparken takılmasının çeşitli tehlikeler barındırdığını iddia etti.

"BAŞÖRTÜSÜZ SPOR YAPIN!" BASKISI

'Amacımız uluslararası standartlara göre hizmet vermek. Bu yüzden başörtüsü ile spor yapmak isteyenlerden, başörtüsüz spor yapmalarını istiyoruz. Çünkü uluslararası standartlara göre spor kıyafetleri bellidir ve başörtüsü bu kıyafetlerden biri değildir. Biz de ısrar edenlerden başörtüsüyle gelmemelerini rica ediyoruz.' diyen Koçdur, başörtüsünün spor yapmak isteyenlerce tercih edilmemesi gerektiğini ve doğru hizmet vermek amacıyla buna karşı çıktıklarını söyledi.

MAĞDUR EDİLEN ÇİFT KONUŞTU: EVİMİ SATMAYI DÜŞÜNÜYORUM

Şirket kuralı olduğu iddiasıyla spor salonundan geri çevrilen Harun ve Bahar Dursun çifti bu ayrımcılığın son bulması için çalışacaklarını söyledi.

Harun Dursun, bu işin peşini bırakmayacağını, evini de satacağını ifade etti. 'Muhafazakar insanları toplumdan ayrıştırmak istiyorlarsa açıkça söylesinler. Benim eşim başını örteli üç yıl oldu, bu durum onun moralini bozuyor. Ne tazminat istiyorum ne de izin verilmesini. Eşimden özür dilesinler ' diyen Dursun, şunları kaydetti: My Club yetkililerine 'başörtülüler spor yapamayacak mı?' diye sordum. 'Şirket kuralı' dediler. Bu kuralları görmek istediğimi söyledim ama cevap alamadım'

Engelleyici kural yok

Türkiye'de faaliyet gösteren dünyaca ünlü spor ve fitness markalarından biri olan Jatomi ise bu uygulamayı yanlış bulan kuruluşlardan. 'Spor yapacak kişi kendisini nasıl rahat hissediyorsa onu giymeli' diyen Jatomi yetkilisi Tahir Tekbıyık başörtüsünün özel bir durumunun olmadığını, hatta spor yapanların bazen özellikle terlemek için başlarını havlu veya kapüşonla örttüğünü söylüyor. Mars Athletic Club Fitness Center'ın Bebek Şubesi Spor Eğitmeni Barbaros Yayla da bu konuda bir kural olmadığı, spor yapmak isteyen bayanlar için özel yerlerinin de olduğunu söylüyor.

AĞAOĞLU'NDAN HABERDEKİ İDDİALARA YALANLAMA: MİLLETİN İNANÇ VE DÜŞÜNCESİNE İPOTEK KOYAN ZİHNİYETE KARŞIYIM

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu 4 Ekim Perşembe günü Yeni Şafak'ta yayınlanan bir haber üzerine medyaya açıklama gönderdi.

Haber başörtülü olduğu için bir kadın üyenin MyClub'ın fitness salonuna alınmaması üzerineydi. Olayın kabul edilemeyeceğini belirten Ağaoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Benim annem de babam da hacıdır. Annemin saçını ben bile görmemişimdir. Şirketimde bir çok türbanlı çalışanım, My Club'da da spor yapan üyelerimiz var. Milletinin inanç ve düşüncesine ipotek koyan zihniyete karşıyım. Özüme ait değerlere sahip çıkar ve gurur duyarım. Benim şirketlerimde kültür ve değerlerimize karşı uygulama yapan kimse barınamaz. Bizimle aynı sektörde faaliyeti olan bir grubun günlük gazetesinde çıkan haber maksatlı ve külliyen yalandır."

YORUMLAR 42
  • mehmet mehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    ağaoğlu olsan ne olur. sonunda toprak olup gideceksin..ve baş örtü meselesi senide yakar ağaoğlu..
    Cevapla
  • kaos77 11 yıl önce Şikayet Et
    600000 tl ye daire alanda var kabahat ağaoğlunda değil. o parayla bahçeli içinde kapalı açık havuzu olan sauna, türk hamamı, açık kapalı spor salonu vs keyfine göre ne istersen villa yaparım paramda artar. bunların inşaat maliyetlerinden haberi yok anlaşılan.
    Cevapla
  • rezzep Ernesto 11 yıl önce Şikayet Et
    hem ona yuh... . ben başörtüsüne değil de 600 bin liraya alınan daireye yuh diyorum. müslüman zenginlerimiz her şeye el atmasalar, bazı şeylerden mahrum kalsalar rahatsız mı olurlar? en güzel yerden ev al, en güzel yerlerde yemek ye,
    Cevapla
  • Mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    zihniyet kelimesinden tiksindirdiniz be!. her yorumda kullanmayın artık, kelime dağarcığınızı geliştirin. ayrıca başörtüsü ile spor aletlerinde çalışması güvenlik riski taşır hemen saldırıya geçmişsiniz, biraz mantık ya mantık!
    Cevapla
  • şükrü ğüvenç 11 yıl önce Şikayet Et
    yuh artık . bu baş örtüsü ne menem bişiki herkesin bir yerine batıyor baş örtüsün ne çektiği bu hasta ruhlulardan ALLAH aşkına sanane lan adam ister takar ister takmaz sanamı kaldı kural koymak nebiçim bir devlet ya herkes kendi kanunu koyuyor ve uyğuluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle