43 mülk sahibine kötü haber!

Ertuğrul Özkök, Cem Davran gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 43 mülk sahibine kötü haber...

43 mülk sahibine kötü haber!
43 mülk sahibine kötü haber!
GİRİŞ 06.10.2012 06:36 GÜNCELLEME 11.10.2012 16:00

İstanbul'da ünlü isimlerin tercih ettiği Beykoz Konakları'nda, 90 mülk sahibi hakkında 'kış bahçesi, ek oda ve imara aykırı yapılaşmaya neden oldukları' iddiasıyla dava açıldı.

Mahkeme, "İmara aykırı yapılan işler yüzde 6 yapılaşma iznini aşmıştır" diyerek, aralarında Ertuğrul Özkök, Cem Davran, Tevfik Adnan Gür, Sinan Gümüşdiş'in de bulunduğu 43 mülk sahibinin yaptırdığı kış bahçesi ve ek binanın yıkımına karar verdi. Sibel Can'ın da aralarında bulunduğu diğer hak sahipleri hakkında açılan dava ise halen devam ediyor.

Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında kış bahçesi yaptıran Sibel Can'ın evinde keşif yapıldı. Diğer hak maliklerinin evlerinde de 3 harita mühendisi, 3 inşaat mühendisi ve 3 orman mühendisi refakatinde keşif ve bilirkişi incelemesi ise sürüyor. Mahkemenin tayin ettiği bilirkişi heyeti, tüm konaklarda ayrı ayrı inceleme yaparak, tasdikli mimari projede mevcut olmayan eklentileri tespit edecek. Keşif sonrası hazırlanacak rapora göre mahkeme kararını verecek. Kararın Yargıtay tarafından onanması halinde ise yıkım işlemi gerçekleştirilecek. Kış bahçesi yaptıranlar, orman mevcudunun artırılması ve bu sayede orman varlığının korunduğunu ispat edebilmek için ağaç dikmeye başladı. Çektikleri ağaç fotoğraflarlarını da mahkemeye delil olarak sundu. Ancak mahkeme, dikilen ağaçları dikkate almadı ve yıkım kararı verdi.

KAYNAK: HT