2B sahiplerinin ayağına gidecekler

Hatay Defterdarı Mustafa Akdemir, 2B arazilerinin satışı için son başvuru tarihinin 30 Ekim olduğunu söyleyerek vatandaşları mağdur olmamaları için bu tarihe kadar başvuru yapmaya davet etti.

2B sahiplerinin ayağına gidecekler
2B sahiplerinin ayağına gidecekler
GİRİŞ 16.10.2012 12:50 GÜNCELLEME 16.10.2012 13:28

Akdemir, hak sahibi olmasına rağmen yasadan yararlanmak için başvurmayanların kapısını çalarak uyaracaklarını da vurguladı.

Hatay Gazeteciler Cemiyetinde, 2B Kanunu kapsamındaki başvurular ve süreç hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Hatay Defterdarı Mustafa Akdemir, Hatay'da 2B Kanunu kapsamında bin 390 parselin bulunduğunu, şimdiye kadar bin 121 parsel için başvuruda bulunulduğunu söyledi.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana Hatay'da bulunan bin 390 taşınmazdan bin 121'i için başvuruda bulunulduğunu belirten Akdemir, “Kanun yürürlüğe girdikten sonra Hatay'da bin 390 adet taşınmazın bu kanun kapsamında olduğu belirlendi. Bugüne kadar bu taşınmazların bin 121'inin sahibi bize başvuruda bulunarak arazilerin almak istediklerini bildirdi. Ancak geride kalan 269 adet taşınmaz için hala bir başvuruda bulunulmadı. Başvuruda bulunmayan vatandaşlara 30 Ekim'e kadar zamanları olduğunu belirtmek istiyorum. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular geçersiz olacak.” dedi.

Kanun kapsamında yurt genelinde 450 bin hak sahibinin olduğunu, bunlardan 300 binin üzerindeki bir sayının başvuruda bulunduğunu da aktaran Akdemir; “Biz Hatay olarak il geneline baktığımızda yüzde 81'lik bir başvuru oranına sahibiz. Ancak bu yeterli değil. Bizim hedefimiz yüzde 90 sınırını aşmak. Bunun için başvuruda bulunmayan son 269 kişiye biz ulaşmaya çalışıyoruz. Onlar bize gelmezse biz onlara gideceğiz. Kanunun yürürlükte olduğu son 15 günde bu 269 kişiye ulaşıp başvurularını almak için defterdarlık çalışanları olarak köy köy gezeceğiz” diyerek başvuruda bulunmayanları kendilerinin ziyaret edeceğini belirtti.

2B kanunu kapsamında yapılacak başvuru ve satışlardan elde edilecek gelirle kentsel dönüşüme kaynak sağlanacağının da bilgisini veren Defterdar Akdemir; “2B Kanunu kapsamında yapılacak olan satışlardan elde edilecek yaklaşık 10 milyar lira ile kentsel dönüşüm çalışmalarına kaynak oluşturulacak. Hatay'da kentsel dönüşümün yaşanacağı en büyük iller arasında yer alıyor. Yani biz 2B Kanunundan kazandığımız gelirle bir bakıma Hatay'ın dönüşümünü yeniden sağlayacağız.” diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN