Avrupa ödülü kazanan kentler Ankara'da buluşuyor

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği'nin, 2011 yılı Genel Kurulu'nu gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılı Yönetim Kurulu Toplantısı'na da ev sahipliği yapacak.

Avrupa ödülü kazanan kentler Ankara'da buluşuyor
Avrupa ödülü kazanan kentler Ankara'da buluşuyor
GİRİŞ 04.11.2012 11:56 GÜNCELLEME 04.11.2012 11:56

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen 'Avrupa Ödülü, Avrupa Şeref Bayrağı, Şeref Plaketi ve Avrupa Diplomasını', 8 yıl gibi rekor bir sürede almaya hak kazanan Ankara Büyükşehir Belediyesi, ödülü kazanan kentler arasındaki etkin çalışmalarını sürdürüyor. Birliğin 21-23 Haziran 2012 tarihleri arasında Polonya'nın Çestahova kentinde düzenlenen 2012 yılı Genel Kurulu'nda alınan karar üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa ödülü kazanan kentlere bir kez daha ev sahipliği yapacak. Avrupa Ödülü kazanan 70 kentin üye olduğu Birliğin 2012 yılı Yönetim Kurulu Toplantısı, 6 Kasım Salı günü Başkent'te gerçekleşecek.

Hilton Otel'de düzenlenecek yönetim kurulu toplantısı, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2012 yılı Genel Kurulu'na ev sahipliği yapan Çestahova Belediye Başkanı Krzysztof Matyjaszczyk'in açılış konuşmaları ile başlayacak.

Açılış konuşmalarının ardından 2013 yılı Genel Kurulu ön hazırlık çalışmaları yapılacak, Birliğin 2012 yılı çalışmaları değerlendirilecek ve 2013 yılı başkanlık seçimi için adaylar belirlenecek. Avrupa Ödüllü Kentler Birliği'ne üye kentlerin yerel yönetim temsilcilerinin ağırlanacağı programın öğleden sonraki bölümünde ise Ankara gezisi yapılacak. Konuk temsilciler, Ankara'nın tarihi ve turistik mekanlarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin proje alanlarını da gezecek.

KAYNAK: CİHAN