Küçükçekmece Gölü'nde büyük tehlike!

İstanbul Küçükcekmece Gölü'nde Yeşil ALG (Yosun) patlaması yaşanıyor. İstanbul'un en büyük tatlı su kaynaklarından olan K. Çekmece gölü hızla yok oluyor.

Küçükçekmece Gölü'nde büyük tehlike!
Küçükçekmece Gölü'nde büyük tehlike!
GİRİŞ 05.11.2012 08:42 GÜNCELLEME 05.11.2012 11:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gölün 16 metrekarelik yüzeyinde kimyasal atıklardan kaynaklanan ALG'ler gözle görülür bir hal aldı. Özellikle gölün havadan çekilen görüntülerinde bu yeşil kuşak  olarak görünüyor.

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İçsular Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meriç Albay, gölün su kalitesinin hızla düştüğünü ve bakteri miktarının arttığını belirterek, toksit oranının tehlikeli boyutlara geldiğini söyledi. Albay, yeşil örtününü sebebinin aşırı kirlilikten kaynaklanan siyono bakteri artışına bağladı.

Albay Küçükçekmece gölündeki tehlikeyi şu şekilde dile getirdi: Derinliği fazla olmayan ve son yıllarda denizde bağlantısı tamamen kesilen göle, 50 yıldır evsel ve kimyasal atıklar bırakılıyor. Mayıs ve Kasım aylarında göldeki renk değişimi daha belirgin oluyor. Gölün ana kaynaklarından olan Eşkinoz ve Nakkaş dereleri temiz su yerine kimyasal atıklar taşıyor. Sazlıdere üzerine de baraj yapıldı. Ve tatlı su kaynağı da kesildi. 20 yıldan beri aşırı ALG birikiyor. Örnekleri aldık, incelemesini yapıp, tavsiyelerde bulunacağız. ALG artışının gölü yok ettiğini görüyoruz.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • resatyasan 11 yıl önce Şikayet Et
    687. atık su baraj göl ,kimyasal atıklardan kaynaklanan alg'ler için bakteri var hocam yeni nesil çevre sağlık teknolojileri var .bunlardan istifade edelim .af buyrun foseptik yiyen atık yağ yiyen bakteri ve enzim ler var . göle ve bens-zeri yerlere uygulayın .sağlık market ürünleri biopure bakterileri hakkında bknz.
    Cevapla