Bağcılar'da kentsel dönüşüm için 11 alan belirlendi

Bağcılar Belediyesi kentsel dönüşüm için 11 alan belirledi ve ilgili bakanlığa gönderilmek üzere belediye meclisinden geçti. Başkan Çağırıcı, 42. İstişare Toplantısı'nda belirlenen alanlar hakkında bilgiler verdi.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm için 11 alan belirlendi
Bağcılar'da kentsel dönüşüm için 11 alan belirlendi
GİRİŞ 08.11.2012 12:46 GÜNCELLEME 08.11.2012 12:46

Bağcılar'da geleneksel hale getirilen İstişare Toplantılarının 42'incisini gerçekleştirdi. "Kentsel Dönüşüm" teması ile Halk Sarayı'nda düzenlenen programda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarını içeren bir sunum yaptı.

Uygulamada öncelikli olarak hak sahiplerinin rızasının alınacağını ifade eden Çağırıcı, isteyen vatandaşların riskli evini kendisinin yenileyebileceğini, parası olmayanlara kredi imkanı sağlanacağını anlattı. Kirada kalmak zorunda olanlara da kira yardımında bulunulacağını hatırlatan Çağırıcı, muhalefetin rantsal dönüşüm eleştirilerine de cevap verdi. Çağırıcı, "Ben hemşehrilerimize hep şunu söylüyorum; karşı tarafın ne kazandığına değil sizin kazancınızın ne olduğuna bakın. Depreme dayanıklı bir konut, otoparkıyla, yeşil alanı ve diğer sosyal donatı alanlara sahip bir sitede ev sahibi olacak. Sahip olduğu daire de daha değerli olacak" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN 11 ALAN BELİRLEDİK

Bağcılar'da zemin etüt çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Çağırıcı, "Parsel bazlı zemin etüt çalışmalarımızı tamamladık ve İmar Planımızı da İstanbul Büyükşehir Belediyemizin İmar Planı doğrultusunda hazırladık. İlk etapta 11 farklı bölgede 269 bin 050 metrekarelik bir alanı kentsel dönüşüm bölgesi olarak belirledik ve Belediye Meclisimizden geçti. Bunlardan 4'ü site, 7 tanesi de normal alan" diye konuştu.

Bazı sitelerin dönüşümüne yönelik hazırladıkları örnek projelerin de gösterimini yapan Çağırıcı, yeni sitelerde otoparkların yer altına alınacağını ve yeşil alan miktarının artacağını anlattı ve vatandaşların teşvik edilmesine yönelik çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

İmar plan notlarında plan notu değişikliği yaptıklarını belirten Çağırıcı, "Bu değişiklikle vatandaşlarımızın bir araya gelerek binalarını yenilemelerini teşvik ediyoruz. Bir araya gelerek bin metrekarenin üzerinde parsellere yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar imar artış izni veriyoruz" şeklinde konuştu.

Programa Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ile siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.