Yetim ve dullara 5 yıldızlı otel konforunda yuva

Pendik Belediyesi'nin inşa ettiği Tenzile Erdoğan Konukevi, yetim çocuklar ve annelerinden oluşan ilk konuklarını ağırlamaya başladı. Bir ilk olma özelliği taşıyan projede yok yok. Bunun yanında Hafize Özal ve Tevfika Menderes'in adları da yeni etaplarda yaşayacak.

Yetim ve dullara 5 yıldızlı otel konforunda yuva
Yetim ve dullara 5 yıldızlı otel konforunda yuva
GİRİŞ 15.11.2012 10:56 GÜNCELLEME 15.11.2012 16:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Pendik Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi; yetim çocuklar ve anneleri için Gülenyüz Projesi'ni hayata geçirdi.

Geçtiğimiz aylarda inşaatına başlanan ve kısa sürede tamamlanan Tenzile Erdoğan Konukevi ile yetim çocuklar ve anneleri barınma, eğitim ve sosyal ihtiyacını karşılayabiliyor.

Otel konforunda inşa edilen evlerde, yaşam kalitesi için her şey düşünüldü. Yetimler ve anneleri için bir misafirhane niteliği de taşıyan 32 konutluk Tenzile Erdoğan Konukevi, ailelere dayalı döşeli olarak teslim edildi.

Odalar son teknoloji ile donatıldı. LED ekranlı televizyon ve interneti bulunan evler, yaşam standardını yükseklere çıkarıyor.

Kreş, kütüphane, sinema, güzellik ve fitness salonları…

Otel konforundaki evlerde kütüphaneden güzellik merkezine, fittnes salonundan sinema salonuna kadar her şey mevcut. Konutlarda barınma ihtiyacının yanı sıra ailelere iş imkânı da veriliyor. 

Tenzile Erdoğan Konukevi'nde anneler için mesleki ve hobi kursları da veriliyor. Meslek edinen anneler bina içindeki resepsiyon, kreş, kültür merkezi gibi birimlerde görev alıyor veya çeşitli işyerlerinde istihdam ediliyor.

Misafirhane bünyesinde bulunan kütüphane ve etüt merkezlerinde eğitim desteği alan çocukların da derslerinde daha başarılı olmaları sağlanıyor. Projede daha birçok imkân sunuluyor. Konutlarda fitness salonu, güzellik merkezi, kafeterya, oyun alanları, konferans ve sinema salonu da yer alıyor.

1+1 ve 2+1 daireler

Tenzile Erdoğan Konukevi'nde ikamet eden ve edecek aileler bazı kriterlere göre konut evine yerleştiriliyor. Kriterler arasında Pendik'te en az 5 yıl ikamet etme, çocukların eğitim başarısı ve çocuk sayısı şartları da göz önünde bulunduruluyor. Çocuk sayısına göre ailelere 1+1 ve 2+1 daireler veriliyor. Aileler, belirli bir süre -çocukları orta öğretimlerini tamamlayana kadar- bu lüks konutlarda kalabilecek.

Tenzile Erdoğan, Hafize Özal ve Tevfika Menderes'in adları bu konutlarda yaşayacak

Üç etap halinde yapılacak Gülenyüz Evleri Projesi, Türk siyasetinin önemli şahsiyetleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Merhum Başbakan Adnan Menderes'in annelerinin isimlerini taşıyacak.
 
Tamamlanan ilk etaba, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın ismi verildi.
 
Diğer etaplarda ise 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın annesi “Hafize Özal” ve eski Başbakan Adnan Menderes'in annesi “Tevfika Menderes” ismi verilecek. Önümüzdeki günlerde yapılacak Tenzile Erdoğan Konukevi'nin resmi açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.
YORUMLAR 7
  • hakan demir 11 yıl önce Şikayet Et
    amacı güzel yatırımı yanlış bir proje . projenin yaklaşık maliyeti 4 milyon tl kaç fakir aile faydalanacak 32 aile 4 milyon tl ile 10000 aileye 400 tl karşılıgında kira veya burs vaye gıda yardımı yapılabilirdi.bu binananın yapım maliyeti harıcinde bu bınanin ısınma elektrik dogalgaz su paraları ile 32 fakir ailenın geçim veya kira veya herhangi bir ihtiyaci karşılanabilirdi.sonuç olarak amacı güzel ama uygulaması yanlış ve maliyet açsından yanlış bir yatırım
    Cevapla
  • seyithan 11 yıl önce Şikayet Et
    anam. bütün anaların ellerinden öperim
    Cevapla
  • Nejla Akman 11 yıl önce Şikayet Et
    başarılı bir iş. güzel görünüyor. çocuklar anne ve baba boşandıktan sonra büyük bir maduriyet yaşıyorlar. ama böyle bir proje gerek anneler için gerekse çocuklar için o mahrumiyeti telafi edecek bir çalışma. pendikte yaşamaktan gerçekten mutluyum. belediyemizden ALLAH razı olsun...
    Cevapla
  • Mustafa Çetinkaya 11 yıl önce Şikayet Et
    yerel yönetimlere örnek olacak bir proje. gerçekten harika bir proje! çeşitli nedenlerle eşinden ayrılmış veya eşi hayatını kaybetmiş kadınlarımız için en ideal yuva olmuş. pendik belediye başkanı dr. kenan şahin'e bu hizmetinden dolayı teşekkür ederiz.
    Cevapla
  • ibrahim güneş 11 yıl önce Şikayet Et
    sosyal politikaları. berbat olan hükümetten güzel bir iş.. hamd olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle