Alex'in villasının mermeri Elazığ'dan

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinden çıkarılan dünyaca ünlü mermerlerin, son olarak Fenerbahçe'nin eski kaptanı Alex De Souza ile Hollywood yıldızı Eddie Murphy'nin evlerini süslediği bildirildi.

Alex'in villasının mermeri Elazığ'dan
Alex'in villasının mermeri Elazığ'dan
GİRİŞ 15.11.2012 11:23 GÜNCELLEME 15.11.2012 11:23

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, önemli bir mermer ihracatçısı olan Türkiye'nin mermer rezervlerinin yüzde 8'i, Elazığ'da yer alıyor.

Kentte çıkarılan farklı türlerdeki mermerler, dünyanın bir çok prestijli yapısını süslüyor. Çankaya Köşkü, kutsal topraklardaki Safa ve Merve Tepeleri, Beyaz Saray ile Dubai'deki 7 yıldızlı otel başta olmak dünyanın en seçkin yapılarını süsleyen ''vişne çürüğü'' diye de bilinen Elazığ Vişnesi gibi Hazar Beji mermeri de dünya pazarında talep görmeye başladı.

Hazar Beji mermerinin son olarak Brezilyalı futbolcu Alex'in ülkesinde yaptırdığı villasının inşaatında kullanıldığı belirtildi.

Alex'in Brezilya'daki evine döşenen mermeri temin eden Alacakaya Mermer Fabrikası Müdürü Reşat Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alex'in evi için kullanılan mermeri Brezilya'da müşterileri olan bir firma aracılığıyla teslim ettiklerini söyledi.

Mermerlerin Alex'in evini süsleyeceğini aktaran Yazıcı, ''Çok özen gösterdik, özellikle Türkiye'de futbol oynayan biri ve Alex gibi bir futbolcu olduğu için'' dedi. 

-'Elazığ Vişnesi' Hollywood Yıldızı Murphy'nin evinde -

Yazıcı, Hazar Beji mermerinin yanı sıra, Elazığ Vişnesi mermerinin de dünyanın değişik yerlerinde yapıları süslemeye devam ettiğini belirterek, bu mermerin son olarak Hollywood yıldızı Eddie Murphy'nin ABD'deki evinde kullanıldığını bildirdi.

Rezervi dünyada sadece Alacakaya ilçesinde bulunan vişne çürüğü mermerin, dünyada ve özellikle ABD'de popülerliğinin oldukça fazla olduğunu aktaran Yazıcı, şunları kaydetti: 

''Eddie Murphy'ye mimar grupları taşları sununca o da içinden Elazığ vişnesini seçmiş. Zaten rengi de bordo-beyaz. Çok cezbedici, can alıcı. Mimarların çok tercih ettiği, görenlerin de hayran kaldığı bir ürün. İşte o da bu ürünü istemiş. O mimar grubu da ABD'deki büyük bir şirketle anlaşmış. Şirket, Türkiye ile bağlantıya geçti. O şekilde oraya da mermer sunduk.''

KAYNAK: AA