Dünyanın en büyük parkı İstanbul'a yapılıyor

Maltepe sahili doldurularak oluşturulacak yaklaşık 171 futbol sahası büyüklüğündeki alanda, yeni bir yaşam merkezi kuruluyor. 210 hektarlık alana kurulacak parkta adeta yok yok.

Dünyanın en büyük parkı İstanbul'a yapılıyor
Dünyanın en büyük parkı İstanbul'a yapılıyor
GİRİŞ 01.12.2012 13:08 GÜNCELLEME 01.12.2012 14:24
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 Maltepe sahili doldurularak oluşturulacak yaklaşık 171 futbol sahası büyüklüğündeki alana içinde su sporları alanı, voleybol, basketbol, tenis ve golf sahaları, hayvanat bahçesi, oyun parkı, lunapark, miting meydanı, plaj, konser salonu, cami ve otoparkın yer alacağı dünyanın en büyük parkı yapılıyor. Maltepe'de yeni bir yaşam merkezi oluşturacak projenin, 2013 yılı içinde bitirilmesi hedefleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ''Maltepe Anroşman ve Sahil Düzenleme İnşaatı Projesi''ni hayata geçiren Özka İnşaat'ın Proje Müdürü Arif Holoğlu, AA muhabirine bilgi verdi.

Projenin toplam alanının 120 hektar olduğunu, bunun 3,5 hektarını meydan ve 3,8 hektarını çayır alanının oluşturduğunu belirten Holoğlu, alanda, 2700 araç kapasitesine sahip otopark da bulunacağını bildirdi.

Holoğlu, proje alanının 19 hektarının mevcut dolgu alanı olduğunu, 101 hektarlık alanın ise doldurulacağını ifade ederk, projenin iki etaptan oluştuğunu söyledi.

Projenin, dünyadaki en büyük yeşil alan projesi olarak yapıldığını vurgulayan Holoğlu, projenin yüzde 55'lik bölümü tamamlanan birinci etabı ''anroşman ve kıyı takibatı''nın 2013 yılı nisan ayında tamamlanacağını, ikinci etapta ise 1 milyon 200 metrekarelik yeşil alanın yapılacağını kaydetti.

-''Emlak piyasası da canlanacak''-

Maltepe'deki yeni yaşam alanı içinde 87 bin ağaç ve bitkinin de yer alacağını belirten Holoğlu, projenin, dünyada ilk olması açısından önemli olduğunu vurguladı. Holoğlu, proje tamamlandığında emlak piyasasını da canlanacağını ifade etti.

Projenin kara tarafı olarak belirtilen, nitelikli iç dolgu imalatlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İSTAÇ'ın yaptığını belirten Holoğlu, çalışmaların hızla devam ettiğini  söyledi.

Projenin tamamlanması için bölgeye kum taşıyan kamyonlar, Maltepe sahiline yoğun bir çalışma sürdürüyor.

-7 adada neler var?-

Özka İnşaat'ın Proje Müdürü Arif Holoğlu, proje çerçevesinde yapılacak adaların 7 grupta toplandığını belirtti.

Adalar ve özellikleri şöyle:

- Su sporları adası: Yelken kulübü, kano kapalı alanı, ofisler, tamirhaneler, yüzme ve fitness kulübü, basketbol ve tenis sahası, bisiklet yolu.

- Spor adası 1: Futbol sahası, basketbol, voleybol, tenis, kondisyon istasyonları, seyir mekanları, soyunma birimleri, kafeteryalar, büfeler, yüzme yarış alanı, kumsal, bisiklet yolu. Spor adası 2: Spor alanları, basketbol, mini golf, tenis, voleybol ve futbol sahası, kafeteryalar, kondisyon alanları, büfe ve çay bahçesi, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, kumsal.

- Hobi adası: Mini golf sahası, model araç pisti, model gemi havuzu model helikopter uçurtma pisti, model sporları kafeteryası, güneş platformları, kondisyon alanları ve oturma alanları.

- Spor, bitki ve rekreasyon adası: Kaykay platformları, büfe, bitki gösteri, yürüyüş parkurları, kafeteryalar, soğuk bitki alanları, çay bahçeleri, çocuk oyun alanları, uçurtma tepeleri, bisiklet yolu.

- Çocuk dünyası adası: Çocuk macera parkı, deneysel eğlence alanları, çocuk arkeoloji parkı, çocuk müzik oyun alanı, midilli parkuru, büfe ve vitamin kafe, hayvanat bahçesi, boyama etkinliği platformları, müzik dinleme köşeleri, yap-boz, lego, açık çocuk müzesi, seyir platformları, çay bahçesi, kumsal, bisiklet yolu.

- Eğlence adası: Lunapark, kafe ve restoran, dinlenme mekanları, çocuk lunaparkı, aktivite adaları, yürüyüş parkurları ve bisiklet yolu

- Çayır ve gösteri adası: Çayır alanı, çiçeklikler, cami, büfeler, bisiklet yolu, sahne, lale bahçesi.

 

Dünyanın en büyük parkı İstanbul'a yapılıyor
GALERİYE GİT
KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • benjamin 11 yıl önce Şikayet Et
    neden?. neden sürekli dünyanın en büyüğü haberleri var bu ülkede.bunlar bana dünyanın en uzun binası diken arapların yapay ekonomilerini hatırlatıyor. neden dünyanın en yenilikçi buluşları, fikirleri yok. yada park yapacaksan en büyüğü yapmak yerine çok daha yeşile dayanan bir sistem kurulmuyor o ilçede.
    Cevapla
  • fatih dayan 11 yıl önce Şikayet Et
    guzel proje. insALLAH klasik park anlasiji gibi olmaz bir bank ve birkac oturak cocuk salingaci gibi . bu tip parklar mukemmel turist cekiyor cocuklarin ailenin zamanini gecirecek aktiviteler olursa..ornek disneyland paris kristiansand norvec legoland danimarka insALLAH klasik anlayis asilir ulkemize hayirli olur
    Cevapla
  • Muhammed 11 yıl önce Şikayet Et
    hoşgeldin amerika. amerika gibi güçleniyoruz teknolojilerimiz yaşam alanlarımız yetişiyor böyle güçlenmemize kendi vatandaşlarımızdan hala laf eden var ne yazık ki
    Cevapla
  • özkan özturk 11 yıl önce Şikayet Et
    usul hatası. evet meydanlara ihtiyacımız var, yaşam alanları, yeşil alanlar ihtiyaççç ama dogal olanı peşkeş çekip deniz sahil doldurarak yapılması kadar mantıksız ve masraflı olmamalı... geçmişte şehirleşme yanlış yapılmış ama bari bugun doğru yapalım.. akp belediyeciliğ yanlışı düzeltmek olsun....
    Cevapla
  • yorumcuu 11 yıl önce Şikayet Et
    chp li sözen zamanında dağ gibi çöp susuzluk işci eylemleri aldı başını gitmişti. belediyeler chp zamanında hizmeti bırak borç batağında yüzerdi ALLAH bidaha chp li belediyeyi göstermesin işte izmirin berbat halini görün izmirliyim diye utanıyorum utandıranlar utansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle