"Topraklarımız son 10 yılda kat kat satıldı"

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, yabancılara toprak satışının arttığına dikkati çekerek, ''Cumhuriyet tarihinde yabancılara satılan toprağımızdan kat kat fazlası son 10 yıl içerisinde satılmıştır'' dedi.

"Topraklarımız son 10 yılda kat kat satıldı"
"Topraklarımız son 10 yılda kat kat satıldı"
GİRİŞ 17.12.2012 13:20 GÜNCELLEME 17.12.2012 13:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu'nda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçelerinin görüşmesi sürüyor.

MHP'li Tanrılu, kentsel dönüşümle ilgili yasayı ''rantsal dönüşüm'' olarak nitelediklerini ve yasalaşma sürecinde MHP'nin itiraz ettiği bütün konularda haklı çıktığını öne sürdü. Kentsel dönüşüm sorunlarının halen devam ettiğini belirten Tanrıkulu, ''Eğer sizin eviniz kentsel dönüşümle yıkılacaksa, projeyi durduramayacaksınız, iptal kararı çıksa bile evinizin yıkılmasını önleyemeyeceksiniz. Bütün kentlerimizin bir rant aktarım alanına dönüştürüldüğü ve hukuk devleti ilkesinin yerle bir edildiği bir gerçekliğe doğru yol alıyoruz'' dedi.

Tanrıkulu, yabancılara toprak satışının arttığına dikkati çekerek, ''Cumhuriyet tarihinde yabancılara satılan toprağımızdan kat kat fazlası son 10 yıl içerisinde satılmıştır. Bir çok ilimizde yabancılara satış olduğunu görüyoruz'' şeklinde konuştu. Tanrıkulu, çevre konusunda da ülkenin kötüye gidişin eşiğinde bulunduğunu öne sürdü.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, büyümedeki düşüşe rağmen işsizlik oranının azaldığını söyleyen resmi rakamların şaşırtıcı olduğunu söyledi. Akçay, ''Sizce bu işte bir çelişki, bir sihirbazlık yok mu? Hem büyüme düşüyor, hem işsizlik düşüyor'' diye konuştu.

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, mali müşavirlerin ücret tahsilatının kolaylaştırılması gerektiğini belirterek, Maliye Bakanlığı'nın bu konularda gerekli yasal düzenlemeyi yapmasını istedi. Belen, AK Parti hükümetlerinin özelleştirme faaliyetlerinde sınıfta kaldığını iddia ederek, kamusal varlıkların yerli ve yabancı ayırt etmeksizin özelleştirildiğini ve kamu varlıklarının yabancılar eline geçmeye başladığını öne sürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mad maxx 11 yıl önce Şikayet Et
    2023. bu yabancilara satilan mulk ve arsalarda ozellikle arsalarda herhangibir degerli maden cikarsa ne olur.herkes 2023 de soyle olacak boyle olacak diyorlar acaba 2023 de soylenmeyen gizlenen lozan ant suresi dolar ve bir bakmisiz vatanimizin her yerinden petrol maden fiskiriyor ,odane ama butun mulkler arsalar yabancilarda .
    Cevapla