Rus gökdelenini Enka bitirecek!

Rusya başkenti Moskova'da yıllar önce inşaatına başlanan “Moscow Sity” kompozisyonunda yer alan Avrupa'nın en yüksek “Federasyon” gökdeleni “Vostok” (doğu) kulesi inşaatının tamamlanması işinin Türk Enka şirketine verildiği açıklandı.

Rus gökdelenini Enka bitirecek!
Rus gökdelenini Enka bitirecek!
GİRİŞ 16.01.2013 07:37 GÜNCELLEME 16.01.2013 09:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Moskova'nın gökdelen projesini yöneten Rus işveren "Potok" şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Alakin açıklamasına göre Enka ile gerekli anlaşmalar yapıldı bile.

AYLARCA ARAŞTIRILDI

Rusya'nın ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak "Vostok" kulesi inşaatının tamamlanması için aylardan beri yeni bir taşeron şirket aradıklarını resmi RİA ajansına açıklayan Alakin, "Federasyon gökdeleni projesinde Voskot kulesi inşaatını hangi güvenilir ellere teslim edebileceğimizi aylarca araştırdık. Sonunda bu devasa işi Enka firmasının üstlenebileceğine karar verdik. Rusya'da yıllar önce ilk başta Petrovski pasaj restorasyonuyla adını duyuran Türk Enka, ardından Rusya hükümet binasıyla parlamentoyu da restore etti" dedi.

ZAMANINDA TESLİM

Enka'nın günümüzde sadece Rusya inşaat sektöründe değil, dünya çapında iyi sözlerle anılan bir firma olduğunu belirten Alakin, "Aramızda yaptığımız anlaşma uyarınca Enka Ocak ayı sonunda kaba inşaat çalışmalarına başlaması gerekmekte. Enka'nın profesyonel çalışacağını ve üstlendiği işi zamanında teslim edeceğinden eminiz" dedi.

Yükseklik 360 metre

Moskova'daki "Moscow Sity" kompozisyonu içinde yer alan iki bitişik kuleli "Federasyon" gökdeleni 360 metre yüksekliğindeki "Vostok" kulesiyle en yüksek bina olacak. "Vostok" kulesi tamamlandığında sadece Rusya'da değil, Avrupa'nın da yüksek gökdeleni olacak.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 1
  • Bilo Villa 11 yıl önce Şikayet Et
    batar. yapmasina yaparlarda eskiden bataklik olan bir yerde oyle bir yapi olurmu?? demedi demeyin orasi batar.orasi batmasada yapacagi baski moskovanin baska bir bolgesini batirir... lujkov da gitti, simdi oranin parasini kim yir acep?!
    Cevapla