İstanbul'daki vahim tabloda Kadıköy birinci

İstanbul'un en lüks semtlerinin olduğu Kadıköy'de binaların çoğuna 'yıkılsın' raporu verildi. Kadıköylü'ler panik içinde belediyeyi aradı. Daha öncede ilçedeki ünlü Bağdat Caddesi çürük çıkmıştı.

İstanbul'daki vahim tabloda Kadıköy birinci
İstanbul'daki vahim tabloda Kadıköy birinci
GİRİŞ 01.02.2013 07:27 GÜNCELLEME 01.02.2013 14:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde acil yıkılmayı bekleyen 4 bin 77 konut ve 518 dükkan tespit etti. Tespitlerle ilgili çalışmalar devam ederken, bu rakamın artması bekleniyor. Bakanlık, şimdilik sadece 16 ilde yıkımı bekleyen riskli bina tespitinde bulundu. Verilere göre İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve Yalova en riskli şehirler çıktı.

İSTANBUL'DA TABLO VAHİM

Tespiti yapılan riskli binalarda İstanbul açısından vahim bir tablo da gözler önüne serildi. İstanbul'da bugün yıkılmayı bekleyen 3 bin 502 konut ve 450 dükkandan oluşan yapı stoku belirlendi. Sık sık deprem beklentisi ile gündeme gelen İstanbul için bunun bile büyük bir rakam olduğunu belirten uzmanlar, sayının artacağını söylüyor. İstanbul'un ardından Ankara'da 332 konut 2 dükkanın, Diyarbakır'da 106 konutun, Yalova'da da 72 konut 12 dükkanın riskli binalarda bulunduğu tespit edildi. İstanbul'un en sorunlu ilçesi de Kadıköy çıktı. Fay hattının geçtiği Adalar'a en yakın ilçelerden biri olan Kadıköy'de bugüne kadar 109 binada bulunan bin 748 konut ve 147 dükkanlık yapı stoğu riskli çıktı.

EN RİSKLİ İLÇE

Bu ilçede bir an önce diğer riskli binaların da tespit edilerek, dönüşüme başlanması gerektiği belirtiliyor. Kadıköy'den sonra en fazla riskli bina Ümraniye'de tespit edildi. Ümraniye'yi Maltepe izledi. Ayrıca, Üsküdar, Bakırköy, Şişli, Güngören ve Avcılar'da riskli binaların çok olduğu ilçeler olarak tespit edildi.

YORUMLAR 5
  • yorum yorumcu 11 yıl önce Şikayet Et
    kağıthaneye buyrun. çeliktepe,gültepe,şirintepeye bir gelinde görün evlerin halini. 12 katlı binalar temeli bile olmayan mezarlarla dolu
    Cevapla
  • abdurrahim ulus 11 yıl önce Şikayet Et
    yavuz kemal. ümraniye, sultanbeyli, güngören, bağcılar yıllardır kime oy verdi? bu işin chp ile alakası nedir birde onu anlatsan. depremin veya kontrolün akp si chp si hele hele dini imanı olmaz.yasaları düzgün yapmanla ve onaylamanla ilgilidier. akp ye oy vermedim. ama yaptığı en iyi işlerden biri kentsel dönüşümü başlatması. inşALLAH seçim vs diyerek bundan taviz vermez.
    Cevapla
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır chp li belediyelere oy verdiklerine yansınlar.. bu şeye benzer biz arsenikli su da içeriz çamurlu yollarda da yürürüz ama ak partili belediyelere oy vermeyiz diyen bazı izmirlilere
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    ilyas avcı : feriköy'ü ünuttun galiba.. ..................
    Cevapla
  • ilyas avci 11 yıl önce Şikayet Et
    şişli'de binaların hiç bir sorunu yok. şişli'ye birşey demeyin. belediye yetkilileri "kentsel dönüşümü bitirdik bizde sorun yok" diyorlar. gülbağ ve kurtuluş şişli sınırları içinde değil demek ki....
    Cevapla