Atatürk Havalimanı arazisi yeşil alan olacak!

3. Havalimanı projesinin gündeme gelmesinden sonra ne olacağı yönünde çeşitli söylentilerin çıktığı Atatürk Havalimanı arazisi ile ilgili Başbakan Erdoğan son noktayı koydu...

GİRİŞ 02.02.2013 16:21 GÜNCELLEME 03.02.2013 12:07
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başbakan Tayyip Erdoğan İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı sonrası taşınacak olan Atatürk Havalimanı'nın boşa çıkacak olan arazisi ile ilgili İstanbullular'ı sevindirecek bir açıklama yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dün akşam özel bir televizyon kanalında katıldığı proğramda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Erdoğan, kendisine yöneltilen 150 milyon kapasiteli 3. Havalimanı'nın yapımı sonrası taşınacak olan Atatürk Havalimanı'nın boşa çıkacak arazisinin ne olacağı yönündeki bir soruya şöyle cevap verdi:

'' 3. Havalimanı periyot periyot yapılacak. İlk etapta 90 milyon kapasiteli bir alan oluşturulacak. Daha sonra ise 150 milyon kapasiteye doğru çıkacak. Hali hazırda hizmet veren Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı artık talebe karşılık veremiyor, bu da turizim noktasında ciddi sıkıntı oluşturuyor. Neredeyse kardan zarar ediyoruz. O yüzden süratle 3. Havalimanın inşaatına başlıyacağız ve ilk etapta 90 milyon kapasitelik alanı bitireceğiz, Buranın kapasitesini ileriki dönemlerde arttırdıkça da yavaş yavaş Atatürk Havalimanı'nı taşıyacağız. Orada boşalan arazinin küçük bir kısmına sadece iş adamlarının jetlerinin inebileceği bir alan oluşturacağız geri kalan önemli büyüklükteki alan ise yeşil alan olarak değerlendirilecek.''

Başbakan Erdoğan'ın 'yeşil alan olacak' demesi üzerine, Erdoğan'dan söz isteyen programın moderatörüne Erdoğan, ''Benim düşüncem ve inancım böyle, yarın ne olur bilemem. Bu ülkenin başında olduğum sürece bu böyle olacak'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • levent 11 yıl önce Şikayet Et
    kuru orman olmasın. tamam yeşil alan olsun ama içinde 7 yıldızlı otel de olsun alışveriş merkezi de süper lüks residanslarda - oradan elde edilecek gelirle yeni havalimanı 3 kere baştan yapılır - oradan elde edilen gelir istanbul un metro tramvay tür geçiş gibi toplu taşınma projelerinde kullanılsa bambaşka bir istanbul olur
    Cevapla
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    yeşil alan... yeşil alan diye çimen ve taş yapmayın. doğal ağaç ve çiçeklerle park yapın. parkları da şehir içine yapın da çoluk, çocuk gün yüzü görsün. çarşıları şehir içine, parkları şehir dışına yapmayın. beşiktaşta, levent-ortaköy arasında çok verimli bir vadi var. dere geçerdi. taze salatalık, yeşillikler yetiştirilirdi. birkaç beton duvar örüldü, bekliyor. ufak ufak birilerine veriliyor. oraya ankara çankaya parkı gibi ,insnların nefes alacakları bir park yapsanıza
    Cevapla
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    ilçeler terminali,yani ilçeler havaalanı. orayı ilçeler terminali yapalım .yakışır...yeşilköy semtinin karizması silinecek ama, ne edelim . idare edecekler. zaten oy da vermiyorlardı.
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    başbakan gevşek. başbakan bu yeşil konusunda çok samimi değil. benden sonra ne olur bilemem diyerek çok rahat ve gevşek bir cümle kurmuş. her konuda son derece ısrarlı ve inatçı olan ve bunu konuşurken yumruklarını sıkarak gösteren başbakanın yeşil konusunda bu kadar rahat olması insanı işkillendiriyor. biz türkler yeşili çok severiz. bir şey yaparken derhal çevresini yeşillendiririz,ağaçlandırırız. o şey yapıldıktan sonra yavaş yavaş o yeşili kökten budamaya ve yerlerine küçük küçük ek hizmet binaları yapmaya başlarız. bir süre sonra ne yeşil kalır ne da ağaç,her yer beton olur. bize çevre ve yeşil konusunda recep tayyip sultan gibi (bu konuda) gevşek sultanlar değil, fatih sultan mehmet han gibi " balkanımdan(ormanımdan) yaş kesenin başın keserem" diyen sultanlar lazım. peygamberimiz son nefeste bile elinizdeki dal parçasını dikin diyor,biz sağlam dalları kesip yerine bina dikiyoruz.
    Cevapla
  • fatih DEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    güzel ve yerinde karar..... teşekkür ederim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle