Kadir Topbaş'tan bir metro müjdesi daha

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü AK Parti İlçe Başkanlığı'na yaptığı ziyarette Bahçelievler-Beylikdüzü arasında yapılacak metro inşaatının müjdesini verdi.

Kadir Topbaş'tan bir metro müjdesi daha
Kadir Topbaş'tan bir metro müjdesi daha
GİRİŞ 11.02.2013 14:57 GÜNCELLEME 12.02.2013 08:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Metronun 2013 yılı programında bulunduğuna dikkat çeken Topbaş, "Metro güzergahı metrobüs ile aynı doğrultuda olmayacak. Bazı ilçelerde iç bölgelere de girerek oralardaki yoğun nüfusa ulaşıp, Beylikdüzü'ne gelecek" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş Beylikdüzü AK Parti İlçe Başkanlığı'na ziyarette bulundu. AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İbrahim Bülbüllü'nün de hazır bulunduğu ziyarette, Başkan Topbaş İstanbul ve Beylikdüzü için müjdeli haberlerini sıraladı. Beylikdüzü'ne metrobüsten sonra metroyu da getireceklerini ifade eden Başkan Topbaş, böylelikle İstanbul'da ulaşım sorununun büyük oranda çözüleceğini ve metrobüste yeni değişiklikler yapılacağını belirtti. AK Parti Beylikdüzü İlçe Teşkilatı Üyeleri ile kahvaltı yapan Başkan Topbaş ve Milletvekili Şükür ilçe merkezinde Gençlik ve Kadın Kolları ile de bir araya geldi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ilçeye ziyarette bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ilçeye kazandırılan hizmetler için teşekkür etti. Özellikle metrobüsün bölge için büyük bir nimet olduğuna değinen Başkan Uzun, metronun da hizmet vermeye başlaması ile Beylikdüzü'nün İstanbul'un en önemli ilçelerinden biri haline geleceğini ifade etti. Beylikdüzü'ne getirilen metrobüsün aslında düşünülmeyen bir proje olduğunu; ancak taşımacılıkta sorun yaşandığı için yoğun ısrarlar doğrultusunda hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Topbaş, metrobüs taşımacılığının İstanbul'un gereksinimlerini tam anlamıyla cevap veremediğine değinerek metro planı ile ilgili haberi de toplantıda verdi.

Başkan Topbaş, metronun 2013 yılı programında bulunduğuna değinerek, "Bu yıl içerisinde ihalesini tamamlayıp çalışmaları başlatmayı hedefliyoruz. Bahçelievler'den Beylikdüzü'ne metro yapılacak; fakat metro güzergahı metrobüs ile aynı doğrultuda olmayacak. Bazı ilçelerde iç bölgelere de girerek oralardaki yoğun nüfusa ulaşıp, Beylikdüzü'ne gelecek" dedi.

Metronun tüm İstanbul'a yayılması ile birlikte metrobüsün yükünün azalacağına değinen Başkan Topbaş, aynı zamanda araçların daha da büyütüleceğini vurguladı. Hollanda'dan getirilen otobüslerin elektronik sistemleri sayesinde vagon ekleme gibi özelliklerle büyütülebildiğini belirten Topbaş, "Otobüslerimiz çok önemli bir sisteme sahip, istenirse parçalar eklenerek bu otobüsler uzatılabiliyor, daha fazla yolcu alabilecek hale getirilebiliyor. Metrobüse yeni eklemeler yaparak, ulaşımı rahatlatmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • erdinc can 11 yıl önce Şikayet Et
    AKLIN YOLU.... Ne zaman akıllanılacak.Metrobüs yerine "Y" şeklinde direk üzerinde tek ray ile giden, yapımı çabuk,güvenli,kolay ve maliyeti 1/5 olan sistem niye uygulanmıyor. Şu andaki metrobüs hattının olduğu güzergaha da bu uygulanıp metrobüsler iptal edilerek daha ekonomik ve dakik, arızalanmayan,Köprülerde trafiğe girip,sıkışıp-sıkıştırmayan sistem neden uygulanmaz. Daha akılcı ve ekonomik,manzaralı, konforlu olduğu için mi? Sanırım ondan, ya da hatadan dönmek ağı geliyor kibirlere...
    Cevapla
  • ERGÜN ATASOY 11 yıl önce Şikayet Et
    İnanmıyorum. Artık bu müjdelere inanasım gelmiyor. olimpiyat stadı metrosu 2010 da bitecekti, 2013 şubat oldu henüz bi ses yok,
    Cevapla
  • sabri erdoğan 11 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Kemal. Müthişsin metrobüsü yer altına aldın iş bitti değilmi?? bu kadar basit. Metrobüs dediğin sistem yüksek kapasiteli bir taşıma aracı değil ve elektrikle çalışan vagonlar kadar stabil değil. Bu sistemi yer altına döşe bi lastik patladı sistem pert. Boşunamı ray döşeniyor sanıyorsun..
    Cevapla
  • Ahmet Kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    metobus e alternatif yeraltı treylibus. bu projelerim istanbul için feda olsun, belediye yi kaybetmemek için, ben diyorum ki ray döşemek uzun maliyetli iş, neden yer altında raysız yola, uzun vagonlu elektirikli treylibus kullanmıyoruz... olur mu elbette olur.. yani metro hattı var ray döşeme elektirikli otobus çalışsın... metrobus hattına da ufak bir yatırımla treylibus eklenebilir.. tramvay kadar uzun ama raysız treylibus... bu projeler çabuk hayata geçer dünyaya örnek olur.. bense, bana bakmayın ay sonunu getirmeye uğraşıyorum.. önemli olan milletimizin selametidir...
    Cevapla
  • mesel ll 11 yıl önce Şikayet Et
    istanbul. istanbula bugüne kadar yapılması gereken metro ağının eksikliği bu hükümetin çabalarıyla tamamlanmaya çalışılıyor.avrupa metropollerinde şehrin bir ucundan diğer ucuna metro ile ulaşım sağlanabiliyorken biz 21. yüzyılın türkiyesinde 15 milyonluk istanbul gibi bir kente daha yeni yeni inşa ediyoruz....
    Cevapla