Yeşil Binalar Zirvesi başlıyor

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği'nce, küresel ekolojik, ekonomik ve sosyolojik sorunlardan çıkış yolu olarak gösterilen ''yeşil dönüşüm'' temasıyla düzenlenen 2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 18-19 Şubat'ta yapılacak.

Yeşil Binalar Zirvesi başlıyor
Yeşil Binalar Zirvesi başlıyor
GİRİŞ 15.02.2013 14:42 GÜNCELLEME 15.02.2013 15:21

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın himayesinde TOKİ'nin destekleriyle binaların çevresel etkileri konusunda farkındalık oluşturmak, bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmek, yeşil binaların gerekliliği konusunu Türkiye'nin gündemine taşımak amacıyla düzenlenen Yeşil Binalar Zirvesi, İstanbul Swissotel'de gerçekleşecek.

Kentsel dönüşüme tabi olacak 7 milyon konutun yeşil bina kriterlerine göre yenilenmesiyle 26 milyar dolarlık enerji ve su tasarruf elde edilecek. Bu sebeple her ülke kendi ulusal sertifikasyon sistemlerini oluşturarak binaları çevreye duyarlı hale dönüştürüyor.

Bu vizyon ışığında gerçekleşecek zirvede, 100'den fazla akademisyen, sivil toplum kuruluşu ve sektör temsilcisinin ortak aklı doğrultusunda şekillenen ''Yeşil Bina Sertifikası'' kılavuzunun tanıtımı da yapılacak.

Zirveye, 40'a yakın yerli ve yabancı konuşmacının yanı sıra akademisyen, sektör temsilcisi ve uzman katılacak. Sempozyumda, yeşil bina sektörünün bugünkü durumuyla birlikte ortak sorunlar ele alınacak.

KAYNAK: AA