İngilizleri çıldırtan Türkiye yardımı!

Avrupa Birliği'nce Türkiye'ye sağlanan mali destek, bazı AB çevrelerinde tepki yaratmayı sürdürüyor.

İngilizleri çıldırtan Türkiye yardımı!
İngilizleri çıldırtan Türkiye yardımı!
GİRİŞ 16.02.2013 08:06 GÜNCELLEME 16.02.2013 13:35
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İngiliz Express gazetesi, Brüksel'in, İstanbul-Ankara hızlı tren projesi için 100 milyon sterlin tutarında bir hibe vermeyi kararlaştırmasını sert dille eleştirerek "Türkiye'ye bu dev nakit rüşveti vermek deliliktir" iddiasında bulundu.

Express gazetesi, AB'de karşılanmayan birçok ihtiyaç varken Türkiye'ye sağlanan mali desteğe ağır eleştiriler yöneltildiği yazısında "Brüksel, demiryolu için Türkiye'ye 100 milyon sterlin vermeyi kararlaştırdı ve Türk halkının üçte ikisi, güvenilmez euroyu para birimi olarak kullanmaya karşı olduğu için AB'ye katılmak istemediğine göre, bu, fikrini değiştirmeye yönelik bir rüşvet gibi görünüyor" yorumunu yaptı.

Gazete, söz konusu yardımın bir kredi olmadığı için geri ödenmesi gerekmeyeceğini belirttiği yazısında "Ve rüşvetin diğer bir ironisi de Avrupa'nın çoğunun Türkiye'nin AB'ye katılmasını istememesidir" diye yazdı.

"FAZLA BÜYÜK, FAZLA YOKSUL, FAZLA MÜSLÜMAN"

Türkiye'nin AB'ye katılmasına izin vermemek için birçok sağlam neden bulunduğunu öne süren gazete, Türkiye için "Fazla büyük, fazla yoksul ve fazla Müslüman" ifadelerini de kullandı. Express, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı "argümanları" sıralarken de "Türkiye'nin nüfusu AB'nin nüfusunun yüzde 15'ine eşit olmasına rağmen ürettiği gelir, Avrupa'nın GSYH'sının sadece yüzde 2'sini oluşturuyor" diye yazdı.

Türkiye'nin İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerle ortak sınırın bulunmasının AB için ciddi güvenlik etkilerinin olacağını da öne süren Express, "AB'nin demokratik reformlarda yeterli ilerlemeyi sağlayamadığı gerekçesiyle sürekli Türkiye'yi eleştirdiğini" de yazdı.

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 25
  • Mahmut Altunkaynak 11 yıl önce Şikayet Et
    Birlik olmasalardı birbirlerini yiyeceklerdi. AB ülkelerinin hepsinin de borç batağında olduğunu cümle alem biliyor.İflasını açıklayan açıklayana.Ne akla hizmetle G.kıbrısı birliklerine aldılar anlamıyorum.Ahanda şuraya yazıyorum.Almanya bunları sırtlamaktan bıktığında çatı çöker hepsi altında kalır.Bizde alemeti yakar seyrine bakarız.
    Cevapla
  • Harun Bey 11 yıl önce Şikayet Et
    yunana varda bize yokmu. yunana 100milyar dolar hibe ederken 100milyon sterlini bize çok görüyorlar. lanet olsun böyle iki yüzlülüğe!
    Cevapla
  • ahmet guven 11 yıl önce Şikayet Et
    vah vah ingiltere vah. 300 milyon tl'yi bizim için büyük görüyorsa ingilitrede ekonomik durum acınılacak seviyeye gelmiş demekki neyse sıkışırsanız imf'ye verdiğimiz 7.5 milyar tl'den biraz alırsınız ya takmayın kafaya :))
    Cevapla
  • Sarcan 11 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin AB fonlarına ödediği aidatlar Türkler'e veriliyor. Neresi hibe bu o paraların? . AB fonlarına o paralar nereden geliyor? Gökten mi yağıyor? AB'ye üye devletler ve üye adayı olan devletler AB fonlarına düzenli olarak aidat ödüyor. Yani Türkiye de aday ülke olarak AB fonlarına şakır şakır aidat ödüyor. O fonlarda biriken paralar da ülkelerin ödedikleri oran miktarınca dağıtılıyor. Durum bundan ibaret yani. Türkiye'nin ödedği o paralar Türk insanlarına hibe olarak veriliyormuş gibi lanse ediliyor. Türkiye'nin parası Türk vatandaşlarına allanıp pullanıp AB hibesi olarak veriliyor. Tam fazla uyanık tüccar zekası! Avrupalılar Türkler'e bir kuruş bedavaya verir mi?....
    Cevapla
  • ahmet şengül 11 yıl önce Şikayet Et
    almanya avrupa birliğinin kalbi. 2011 yılında almanyanın ticaret hacmi,bizim 2023 hedefimizin tam 3 katı. avrupanın ekonomik kalbi almanyadır,onlar dese haklılar diyeceğim.ama haklı oldukları kısım YOKSULLUK evet asgari ücretin 774 tl olduğu,ev kiraların 500 le 750 tl arası değiştiği bi ülke halkı yoksuldur.İŞ KONUSU İSE KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRILAN,PARA VE İŞ GÜVENCESİ VERİLMEYEN TAŞERON İŞCİLER. ben böyle bi ülkeyi avrupa birliğine almam. başıma belamı edecem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle