20 bin ev sahibi takibe alınacak!

Bir süredir kira geliri elde eden evsahiplerinin peşinde olan Maliye, bu yıl da 20 bin ev sahibinin peşine düşecek.

20 bin ev sahibi takibe alınacak!
20 bin ev sahibi takibe alınacak!
GİRİŞ 18.02.2013 08:17 GÜNCELLEME 18.02.2013 09:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemini daha da yaygınlaştıracak olan Maliye, 'uyumsuz' olduğunu tespit ettiği ev sahiplerinin peşine düşecek.

Önceden Maliye'nin doldurduğu kira beyanı ile evsahibinin doldurduğu beyanname arasında fark varsa, ya da hiç beyanname vermemişse bu kişiler denetlenecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 2013 yılı performans hedefleri arasında ev sahiplerine özel yer verildi.

Gayrımenkul Sermaye İradı (GMSİ) izleme ve değerlendirme sistemi oluşturan Gelir İdaresi, öncelikle kira geliri beyan etmeyen evsahiplerini tespit etmek için bir sistem oluşturuldu. Bu sistem üzerinden, geçen yıl 894 bin 991 kişi için beyanname dolduruldu. Beyannameler başta bankalar olmak üzere çeşitli yerlerden alınan bilgiler çerçevesinde mükellef adına dolduruldu.

2013 yılı mart ayında kira gelirleri beyan edilecek. Bu çerçevede de 1 milyon kişinin beyannamesi önceden doldurulacak. Ancak Maliye bununla yetinmeyecek. Sistem çerçevesinde uyumsuz olan yani elde ettiği kira gelirini beyan etmeyenlerin de peşine düşecek.

2012 yılında 33 bin 889 evsahibi denetlendi. 2013 yılındaki hedef ise 20 bin ev sahibi olacak. Bu ev sahipleri GMSİ izleme ve değerlendirme sisteminde tespit edilecek. Yapılan değerlendirmeye göre sayı daha da artabilecek. Uyumsuz olarak tespit edilen ev sahiplerinin kontrolü yapılacak.

Maliye Bakanlığı 'nın bu yıl öncelikli hedeflerinden birisi de sektörler ve bölgeler arasındaki uyumsuzlukları tespit etmek olacak. Bu amaçla Sektör Bilgi Sistemi (SBS) oluşturulacak. Sektörel ve bölgesel vergisel uyumsuzluklar tespit edilecek. Sektörler kapsamında uyumsuzluk gösteren 4 bin mükellefin sisteme girmesi ana hedef olacak. Kaçak girdi veya kaçak üretim yapanlardan bin kişinin de mükellef haline getirilmesi öncelikli hedef olarak belirlendi. 4 bin mükellefin sisteme girmesi sağlanacak.

 

YORUMLAR 2
  • CENGAVER 11 yıl önce Şikayet Et
    Menkul ve Gayrimenkul bilgi bankası oluşturulmalı !. Bu sayede hangi örgüt kimler üzerinden kara para vurgunu yapıyor böylece daha iyi tespit edilmiş olur, garibaın avlamak kolay zor olan yapılması gereken üzerinde yüzlerce daire olan Gayrimenkul Trilyonerleridir, Aynı avrupada olduğu gibi üzerinde 2 konuttan fazla olan yada çok miktarda menkulü olanlar takibe alınsın, ayrıca bunları amme alacağı ile takip eden diğer kamu kurumları da görebilsin, devlet alacaklarında bunlar üzerinden kolaylıkla tahsil edilebilsin,
    Cevapla
  • adnan özbaylar 11 yıl önce Şikayet Et
    Ev sahibi... Ev sahibimi bir kaç defa vergi dairesine şikayet ettim ancak bir sonuç yok..Şimdi bu yazıyı da okursa yine kabak bizim başımıza patlayacak..
    Cevapla