2B arazisi sahiplerini sevindirecek karar!

2B arazileriyle ilgili yeni bir düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçerek yasalaştı. Yasayla tarım arazileri için rayiç bedel oranı yüzde 70'ten yüzde 50 çekildi.

2B arazisi sahiplerini sevindirecek karar!
2B arazisi sahiplerini sevindirecek karar!
GİRİŞ 06.03.2013 07:50 GÜNCELLEME 06.03.2013 13:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren 2B yasasında bir kez daha değişikliğe gidildi. Daha önceki düzenlemede 400 metrekareye kadar olan araziler için alınacak ücret, rayiç bedelin yüzde 70'inden yüzde 50'sine çekilmişti.

Tarımsal amaçlı kullanılan ve üzerinde mandıra, sera, ağıl kümes gibi yapılar bulunan yerlerin satış bedeli için bu 400 metrekare sınırı kaldırıldı. Buna göre büyüklüğüne bakılmaksızın tarım arazilerinden alınacak bedel, rayiç bedelin yüzde 50'si olacak.

Yasayla taksitli ödemeler için belirlenen sürede de uzatmaya gidildi.

Yasaya göre, satış bedelinin, tarımsal amaçlı alanlar için yüzde 10'u, diğer alanlar için yüzde 20'si, en geç 3 ay içinde peşin olarak tahsil edilecek.

Kalan tutar, belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla 5 yılda 10 eşit taksitte, belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise en fazla 6 yılda 12 eşit taksitte faizsiz olarak ödenecek.

YORUMLAR 5
  • Milli Kurtuluş 11 yıl önce Şikayet Et
    aşağıda bilmeyenlere. Devlet alacağını hiç bırakır mı? Ta 1980 de kalmış olan kuruşluk vergi borcunu bugüne faizi ile birlikte talimat gönderip ödetiyor Boş boş konuşmayın yani. Biz 6-7 senedir kira bedeli ödüyoruz bir çokları da ödüyor.
    Cevapla
  • sessiz çığlık 11 yıl önce Şikayet Et
    bilmedikleri mevzulara girme gereği duyan insanlar için. trakyada yaşıyorum aslen karadenizliyim. 2b olarak bilinen arazilerden 2 dönüm bizde de var. rahmetli ecevitin ideali olan toprak reformu sonucu alınmıştı. 2b lerde tarla kiralama bedelini vermeyenin zaten devlet toprağını elinden alır başkasına verir bu böyledir.Bilmeden konuşanlar araştırabilirler.O arazilerin büyük bölümü yıllardır el değiştiriyor.birçoğunun tapuları dahi vardı. Büyük kentlerde ki durum şöyle geçici tapular verildi,su elektrik,yol gibi hizmetler götürüldü. Yanlış bi şey varsa o devletin yanlışıdır. Rayiç bedele gelelim bu da şudur piyasa değerinin kesinlikle çok çok üstünde gösterilip rayiç bedelin % 50 sini aldıklarında rakam piyasa değerine iniyor. tıpkı mağazaların indirdik şeklindeki yalanları gibi. fakirden al zengine ver hesabıdır yapılanlar.
    Cevapla
  • ibrahim yildiz 11 yıl önce Şikayet Et
    ayrımcılık ve kayrımcılık yapılıyorsa hakkımı helal etmiyorum.. zamanında dünyanın parasını verdikte tapumuzu aldık.
    Cevapla
  • safiye öznur üstün 11 yıl önce Şikayet Et
    oh valla... utanmasalar sız zaten zamanında açıkgözlülük yaparak işgal etmişssiniz alın size bedava oturun diycekler.. haram olsun haklarımız o sekılde işgal edenlere...
    Cevapla
  • El-Aziz 11 yıl önce Şikayet Et
    Ne ala. Hem yıllarca hazinenin arazisini ekip, biçip, kazanıyorsunuz. Sorgusuz sualsiz. Hem de devlet bu arazilerini size satmak isteyince de fiyat yüksek diye yaygara ediyorsunuz. Oldu olacak devlet bu arazilerini size bedava versin? Bugüne kadar kaçınız kiralama bedeli ödediniz bu arazilere?
    Cevapla