Antalya'da ''2B'' eylemi

Antalya'da 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen bir grup köylü, Antalya-Alanya karayolunu yaklaşık 40 dakika trafiğe kapattı.

GİRİŞ 14.03.2013 12:47 GÜNCELLEME 14.03.2013 13:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan Aksu'nun Hacıaliler ve Soğucaksu köylerinden yaklaşık 500 kişilik grup, sabah saatlerinde Antalya D-400 Karayolu'na kaya parçaları, çöp konteynerleri ve araç lastikleri koyarak trafiği engellemeye çalıştı. Daha sonra köylüler yolda oturma eylemine başladı.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, eylemcileri ikna etmeye çalışarak eyleme son verme çağrısı yaptı. Ancak köylülerin eylemlerine son vermemesi üzerine polis ekipleri yolu trafiğe açmak için müdahale etti. Oturma eylemi yapanları yoldan çıkartmaya çalışan polis ekipleri ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı.

Vatandaşları çıkartan polis ekipleri, yolda bulunan kaya parçası ve araç lastiklerini de temizledikten sonra yolu trafiğe açtı. Eylem nedeniyle Antalya-Alanla karayolu yaklaşık 40 dakika trafiğe kapalı kaldı. Polis ekipleri, köylülerin yeniden yola oturmaması için yol ile eylemciler arasında barikat kurarak önlem aldı.

Yaşanan arbede sırasında polis ekipleri, 15 civarında eylemciyi gözaltına alarak polis otobüsüne bindirdi. Köylüler, gözaltılara tepki gösterdi. Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması isteyen köylülerin eylemi yol kenarında devam ediyor.

2B eyleminde arbede çıktı!
GALERİYE GİT
KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mehmet Ali Samaci 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu eylem yapanlari isgal ettikleri arazileri al diye zorlayan mi var?. 75 milyon insanin hakkina tecavuz edeceksin yillarca kullanacaksin uzerinden paralar kazanacaksin bir kurus vergi ödemeyeceksin ve simdide rayic bedel yuksek diye eylem yapacaksin...bu dupeduz ahlaksilik yozlasmisliktir! Pahali diyorsan vaz gecersin kimseyi zorlamiyorlar.
    Cevapla