Beşiktaş ve Galatasaray gözünü bu ilçeye dikti!

Kentsel dönüşüme hız vermek için Başbakan Erdoğan'ın 6 Nisan'da törenle yıkımı başlatacağı Gaziosmanpaşa'da dönüşümün yıldızları spor kulüpleri oldu. Galatasaray, 250 dönümlük arazide proje geliştirecek. Kulüp, 200 gecekondu sahibine evini verip, kalan alana altyapı tesisi kuracak.

Beşiktaş ve Galatasaray gözünü bu ilçeye dikti!
Beşiktaş ve Galatasaray gözünü bu ilçeye dikti!
GİRİŞ 03.04.2013 07:55 GÜNCELLEME 03.04.2013 07:56

2005 yılından beri "yerinde dönüşüm"ü benimseyen Gazisomanpaşa Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Yasası ile çalışmalarına hız kazandırdı. 450 bin nüfuslu ilçenin riskli olarak yüzde 15'lik kısmı dönüşüm kapsamına alındı. Erdoğan'ın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katılımıyla gerçekleştireceği yıkımlarla, 60 dönümlük alanın dönüşümü başlayacak. Özel sektörün de desteği ile sürecek dönüşümde bölgeye inşaat firmaları rağbet gösteriyor.

FUTBOLCU FABRİKASI

Bölgedeki 250 dönümlük araziye futbol kulüplerinden talep geldiğini anlatan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol Habertürk'e yaptığı açıklamada, "Galatasaray Kulübü burada kentsel dönüşüm yapacak, geri kalan bölgeye altyapısını taşıyacak. 200'e yakın gecekondu sahibi var. Onlarla görüşmeleri biz yapacağız, Galatasaray gelip onların konutlarını yapacak. Beşiktaş da devredeydi ama Galatasaray ile sözleşme aşamasına geldik" dedi.

Geçmişte ünlü futbolcuların yetiştiği Gaziosmanpaşa'da 9 tane futbol kulübünün altyapı tesisi var. Erhan Erol, Küçükköy, Beşyüzevler gibi bölgedeki semt kulüplerinde ünlü futbolcuların yetiştiğini hatırlattı.