Bingöl kentsel dönüşüm ihalesi Mayıs'ta…

Bingöl Belediyesi İle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ortaklaşa yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İnönü Mahallesi'nde yapılacak 1376 daire için TOKİ ihale sürecini başlattı. Kentsel Dönüşüm İhalesi 13-14 Mayıs'ta Ankara'da ihale edilecek ve 175 milyon TL'lik bir yapım gerçekleşecek.

Bingöl kentsel dönüşüm ihalesi Mayıs'ta…
Bingöl kentsel dönüşüm ihalesi Mayıs'ta…
GİRİŞ 04.04.2013 12:15 GÜNCELLEME 04.04.2013 12:15

Şu ana kadar 516 hak sahibinden 447 hak sahibinin tapu devrini yaptığını, 81 hak sahibi hakkında da acil kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini söyleyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Bingöl Merkez İnönü Mahallesi 2. etap 640 adet konut, 32 derslikli ilköğretim okulu, terminal binası ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işinin ihalesi 13 Mayıs 2013 tarihinde saat 14.30'da yapılacaktır. Bingöl 1. etap 733 adet konut, 1 adet sosyal tesis, belediye hizmet binası, cami, idari, lojman, ambar, mescit, misafirhane, yıkama yağlama, giriş kontrol, su deposu, jeneratör, kazan dairesi, tuz deposu, büyük sundurma, küçük sundurma binalarının yapımı ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işinin ihalesi 14 Mayıs 2013 tarihinde saat 14.30'da yapılacaktır. Ana protokole göre, 1376 daire yapılacak. Konutların 36 bloğu 3+1 (120 metre kare), 7 blok 4+1 (192 metre kare) ile birlikte toplam 43 blok olacak. Ayrıca 168 metre kare (3+1)'lik 28 tane de zemin katta daire bulunuyor. Bunlar 4+1'lerin zemin katını oluşturuyor. Bütün bloklar 8 kat olarak yapılacak” dedi.

Atalay, “46 hak sahibi hakkında acil kamulaştırma yapılarak, hak sahiplerinin kamulaştırma bedelleri hesaplarına yatırıldı. 35 hak sahibi hakkında da acil kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Projenin muhtevasında 16 bin 300 metrekare inşaat alanı olan Bingöl Belediyesi Hizmet Binası yapılacak. Ayrıca yaklaşık 6 bin 200 metre kare inşaat alanından müteşekkil Yeni Terminalimizi TOKİ, Et Balık Kurumu'nun karşısında bulunan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden tahsisini aldığımız 34 dönümlük araziye yapacak. Karayollarının idari birim ve lojmanlarını Temel Yapı Kooperatiflerinin altındaki Karayolları arazisine, diğer birimlerini de Solhan yolu üzerinde bulunan Karayolları tesislerinin bulunduğu alana TOKİ, Bingöl Belediyesi adına Karayolları'na yapacak. Yapılacak olan site içerisinde Cami ve Sosyal tesiste olacak ve bunları da TOKİ bedelsiz olarak yapacak. Şuanda mevcut bulunan terminal alanımızı da yapılacak tesislere karşılık olarak biz TOKİ'ye veriyoruz. Oraya da TOKİ büyük bir alışveriş merkezi yaptıracak. Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları ile Bingöl'ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Bu konutlar ve tesislerin tümü TOKİ tarafından yapılmış olacak. Bu konut ve tesislerin yapımı ile ilgili TOKİ 13-14 Mayıs'ta Ankara'da ihaleye çıkıyor.. 175 milyon TL'lik bir yapım gerçekleşecek. Bingöl'ün görünümünü değiştirecek ve etkileyecek bir proje. İnönü Mahallemizde yeni bir kent kurulacak” diye konuştu.

Kültür Mahallesi'ndeki 151 dönümü kapsayan alanda kentsel dönüşümün 2. Etabı ile ilgili TOKİ ile protokol çalışmalarına başlandığını ifade eden Başkan Atalay, ön protokolün imzalanmasının ardından 2. Etap çalışmalarını da hızlandıracaklarını kaydetti.