Erdoğan: Uyardım ama dinlemedi, darıldım

Başbakan Erdoğan, Zeytinburnu'nda yükselen ve şehrin silüetini bozan ‘OnaltıDokuz' isimli kulelere tepkisini dile getirerek, “Sahibiyle konuştum. (Mesut Toprak) Tıraşlayın dedim. Ama hiçbir şey yapmadılar. O yüzden çok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum” dedi.

Erdoğan: Uyardım ama dinlemedi, darıldım
Erdoğan: Uyardım ama dinlemedi, darıldım
GİRİŞ 18.04.2013 06:22 GÜNCELLEME 18.04.2013 16:01
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul milletvekillerinin "Dikey binalar İstanbul'un suiletini yok ediyor" itirazına ilginç yanıtlar verdi. Zeytinburnu'nda tartışma konusu olan OnaltıDokuz isimli projelerle ilgili sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Benim haberim yoktu, firmayı uyardım, dinlemediler. Her geldiğimde binaları sayamam ki, yıldızları saymak mümkün mü? Gözüm kulağım olun, birlikte önleyelim" dedi. Partisin İstanbul milletvekilleriyle kahvaltılı toplantıda biraraya gelen Erdoğan, şunları söyledi:

BENİ DİNLEMEDİLER, KÜSTÜM

Benim her yapılandan haberim olması mümkün değil. Bir bakıyorum bina yükselmiş. Benim gözüm kulağım olun, belediye başkanlarını ve beni uyarın. Zeytinburnu'nda tartışma konusu olan o binaların sahibiyle konuştum. Traşlayın dedim, özellikle rica ettim. Çok da yakından tanıdığım biri. Yapacaklarını beklerken, hiçbir şey yapmadılar. O nedenle çok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum.

YILDIZLAR GİBİ SAYAMAM Kİ

Benim nereden haberim olsun. Bunları gördükçe kahroluyorum. Her İstanbul'a geldiğimde binaları sayamam ki, yıldızları saymak mümkün mü? Ben kültürümüze uygun bir mimariden yanayım, bunu her yerde söylüyorum. Ankara'da da şehrin dokusuna uymayan bir yapılaşma var. İstanbul'da da böyle. Dikey yapı benim onaylamadığım bir şey, yatay bina yapılmasından yanayım. 4 kat yer altında 4 kat yer üstünde olmalı."

BAŞBAKAN'IN DARILDIĞI İSİM KONUŞTU

Çok tartışılan projede bir yıldır yaşayan malikler olduğuna dikkat çeken Mesut Toprak, projede bu aşamadan sonra değişiklik yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Hürriyet'e konuşan Toprak, projede herhangi bir yasal sıkıntı olup olmadığı sorusu üzerine ise net bir şekilde şu cevabı verdi: 

"Bizim ne ruhsatımızda ne de imarımızda hiçbir sıkıntı yok. Yaptığımız proje tamamen aldığımız imar planına uygundur. Yasal olmayan hiçbir şeyimiz yok. 42 yıllık iş hayatımda yasal olmayan hiçbir işe imza atmadım."

Başbakanın söylediği gibi projenin traşlanmasının mümkün olup olmadığı konusunda Toprak, "Mümkün değil. Proje bittikten sonra traşlama yapılamaz. Böyle bir şey teknik olarak mümkün değil" dedi.

İstanbul'un silüetini bozan gökdelenler
GALERİYE GİT
YORUMLAR 32
  • zafer sönmez 11 yıl önce Şikayet Et
    Darılmak. Sahibi AKP İstanbul İl Başkanlığı binasınında sahibi olunca hukuk devletinde sadece darılmak yeterli olabiliyor. Sözde Osmanlıcı olanların bu tarihi silüeti bozmasını, ecdadın ruhuna havale ediyorum.Onlar için müslümanlık Ayasofyayı ibadete açmak, Çamlıcaya cami yapmaktır.Sultan Ahmet Camii' nin pek bir önemi yoktur
    Cevapla
  • Luther 11 yıl önce Şikayet Et
    Cevre ve Sehircilik Bakanligi. Elin adami koskaca gökdelen dikiyor tapu kadastro dairesi, belediye, cevre ve sehircilik bakanligi vsvs sessiz kaliyor izin veriyorlar..projeler onaydan geçiyor...sonra Istanbul siluetin bozuldu diye devlet yikilmasini istiyor...ben olsam YIKMAM ve de YIKTIRMAM...Bina şehir mimarisine uygun değilken izin verenlerin ayibi olarak kalsin..! cevre ve sehirclik bakanligina ders olsun...!
    Cevapla
  • ALPEREN BOZKURT 11 yıl önce Şikayet Et
    küsermişte. hanimiş gökdelenler
    Cevapla
  • KordanAdam 11 yıl önce Şikayet Et
    küsmeyin başbakanım. küslük olmaz, barışın. 30000 kişinin katilleriyle barışabilen biri için zor olmasa gerek.
    Cevapla
  • ahmet 11 yıl önce Şikayet Et
    SAYİN BAŞBAKAN HERHALDE BU MILETTE HİKAYE ANLATIYO. darıldım dıyo yaaaaaaa sayın başbakan sız darılmayın sız anca küçük esnafın tepesine binersiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle