2B tapularını alan vatandaşlar: Artık devletle helalleştik

Samsun'da 2B arazileri olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş arazileri almaya hak kazanan vatandaşlara tapuları düzenlenen törenle verildi.

2B tapularını alan vatandaşlar: Artık devletle helalleştik
2B tapularını alan vatandaşlar: Artık devletle helalleştik
GİRİŞ 13.05.2013 15:18 GÜNCELLEME 13.05.2013 15:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tapularına kavuşmaktan oldukça memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar, "Artık devletle helalleştik." dedi.

Samsun Valiliği Toplantı Salonu'ndan düzenlenen törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, 2B arazileri varlığı bakımından Samsun Türkiye genelinde ilk 10 şehri içerisinde yer aldığını söyledi. 2B arazilerinin tespiti için il genelinde Milli Emlak ve Tapu Müdürlüğü personelinin gayretli çalışmaları olduğunu belirten Vali Aksoy konuyla ilgi istatistiki bilgileri de kamuoyuyla paylaştı.

Vali Aksoy konuşmasına şöyle devam etti: "Genel olarak bakıldığında toplam da 42 bin 403 adet 2B taşınmazımız var. Bunların toplam yüz ölçümü ise 177 milyon 980 bin 303 metre karedir. Bunların kullanıcı sayısına baktığımızda 58 bin 968 kullanıcısı söz konusudur. Bugüne kadar devlete başvurarak ben 2B arazilerini satın almak istiyorum diyenlerin sayısı ise 47 bin 816 vatandaşımız olmuştur. Ancak yeni 2B çalışması yapılan yerleri de göz önüne aldığımızda bu rakamların önümüzdeki süreçte daha üst noktalara çıkacağını değerlendirmekteyiz. Bu güne kadar satışı yapılan 157 tane taşınmazımız oldu. 160 kullanıcı olan söz konusu yerlerin toplam yüzölçümü 282 bin 99 metrekare iken bunlar için devlete ödenen satış bedeli miktarı ise 214 bin 653 lira civarındadır. 2B taşınmazlarının yer takdim bedelleri Türkiye geneli kıymet takdimi ortalama 8.50 lira, Samsun'un il geneli ortalamasına baktığımızda ise 3.77 lira olarak hesaplanmıştır."

Konuşmaların ardından sembolik olarak 2B arazisi almaya hak kazan 14 kişiye tapularını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Benli'nin elinden aldı. Arazilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlardan biri olan Canik ilçesi Yeniköy Muhtarı olan Harun Soylu tapusunu aldığı sırada söylediği, "Atalarımızdan bize yadigar kalan arazilerimize sonunda kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize bu imkânı sağlayanlara teşekkür ediyoruz. En önemlisi de artık ‘devletle helalleştik' bu huzur bize yeter." şeklindeki sözü salondakilerden alkış aldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • s.coskun 10 yıl önce Şikayet Et
    2b zedeyiz. 2b sultanbeyli necipfazıl mahallesi 2 sokak yan yana birisine konan rayiç değer 300 tl, diyeri 650 tl, bumu adalet.
    Cevapla