TOKİ'den "on numara" hizmet binası

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne modern hizmet binası inşa edecek. Çankaya'nın Söğütözü mevkisinde yapılacak binanın ön yeterlilik ihalesi, 15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

TOKİ'den "on numara" hizmet binası
TOKİ'den "on numara" hizmet binası
GİRİŞ 14.05.2013 11:54 GÜNCELLEME 14.05.2013 11:54

AA muhabirinin TOKİ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, İdare, kamu kurum ve kuruluşlarına ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli hizmet binaları yapıyor.

TOKİ, Ankara'nın Balgat semtinde faaliyet gösteren, piyango, sayısal loto ve benzeri oyunları tertip etmek ve çekiliş düzenlemekle yetkili Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü için de hizmet binası ihalesi açtı.

Söğütözü'nde inşa edilecek bina, adeta küçük bir kampüsü andıracak. Bu kapsamda, zemin artı 8 katlı yönetim binası, ikişer katlı 2 eğitim binası ve çelik konstrüksiyondan tek katlı çok amaçlı salon yapılacak.

158 kişilik çekiliş salonu

Milli Piyango binasında, 500 personelin ihtiyaçlarına cevap verebilecek tam donanımlı toplantı salonları ve 100 ofis, 111 kişilik konferans salonu, 158 kişilik çekiliş salonu bulunacak.

Giriş katında 50 kişilik kafeteryanın yer alacağı binanın son katında, şehir manzarasına hakim toplam 191 kişilik yemek salonu olacak. Her katında 4 asansörün bulunacağı binada, sistem odaları ve arşiv odaları da yer alacak.

Eğitim binasında, personelin mesleki eğitimlerinin gerçekleştirileceği tam donanımlı derslikler ile çok amaçlı salonlar ve ofisler bulunacak.

Toplam 24 bin 215 metrekarelik inşaat alanına sahip kampüste, halı saha, açık kafeterya, yeşil alanlar, yürüme yolları, dinlenme alanları ve açık-kapalı otopark da planlandı.

-Kamu kurumlarının binası TOKİ'den-

TOKİ, kamu kuruluşlarının nitelikli binalarda, modern şartlarda faaliyetlerini yürütebilmeleri amacıyla hizmet binaları inşa ediyor.

İdare, bu kapsamda 85 kamu hizmet binası, 909 okul, 935 spor salonu, 135 yurt ve pansiyon, 94 sağlık ocağı, 203 hastane, 482 ticaret merkezi, 41 kütüphane, 27 sevgi evi, 20 engelsiz yaşam merkezi ve 11 stadyum projesi gerçekleştirdi.

TOKİ'nin kamu kurum ve kuruluşları için inşa ettiği binaların arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı hizmet binaları, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Proton Hızlandırıcısı Tesisi ve Destek Tesisleri, İstanbul Hadımköy PTT Başmüdürlüğü Posta İşleme Merkezi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Akyurt Eğitim ve Sosyal Tesisleri de yer alıyor.

İdare ayrıca Maliye Bakanlığı için vergi dairesi binaları, Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binaları da inşa etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL