Bakanlık açıkladı! İşte riskli yapı sayısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde bin 935 adet riskli yapı bulunduğunu bildirdi.

Bakanlık açıkladı! İşte riskli yapı sayısı!
Bakanlık açıkladı! İşte riskli yapı sayısı!
GİRİŞ 09.06.2013 11:24 GÜNCELLEME 09.06.2013 11:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın verdiği yanıt, riskli yapıların tablosunu ortaya koydu.

Bakan Bayraktar'ın verdiği bilgiye göre Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde bin 935 adet riskli yapı bulunuyor. Riskli yapılar 59 ilde yer alıyor. Rekor ise İstanbul'da. İstanbul'da bin 396 adet riskli yapı bulunuyor.

RİSKLİ YAPILARIN 80 ADEDİ KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA AİT

Çevre ve Şehircilik Bakanı, riskli yapı olarak belirlenen yapıların yaklaşık olarak 80 adedinin kamu kurum ve kuruluşlarına ait olduğunu belirtti.

Bakan Bayraktar, "Riskli olarak belirlenen yapıların büyük bir kısmı riskli alanlar dışında bulunmaktadır" dedi.

Bayraktar, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan olarak ilan edilen alanların toplam büyüklüğü 3 bin 103,78 Ha'dır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı, kanun kapsamında riskli alan olarak ilan edilen 39 alanın Afyon, Ağrı, Ankara, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kütahya, Kahramanmaraş, Sakarya, Samsun, Trabzon, Van illerinde bulunduğunu açıkladı.

YORUMLAR 1
  • hasan yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    imar artısı. istanbulun %60 kısmı ya ımarsız ya 30-40 yıllık binalar nasıloluyoda tum turkıyede 1900 cıvarı rısklı yapı oluyor .insanlar korkuyor ve çaresiz evi yıktırılsa yaptıracak parası yok belediyeler imar düzenlemesi yapamıyor bu konuda en basarılı olan ümranıye beledıyesı gayet guzel imar hakkı verdi üsküdar ise koltuguna oturmus boga mısalı bınalarınçogu yıkık dökuk zerre kadar ımar artısı yapmıyor her bölgeye 1 kat fazla ımar artısı verılse bırazda vatandas cepten verse bu iş çözülür yoksa daıre bası malıyet 60-80 .000 tl kım nasıl odıcek bunu kadır topbas ımar artısı sözü vermişti oda unutulup gitti bu sefer beledıyelerı akp zor kazanır mezarlıkta oturmakı stemıyoruz devamlı yok kenarlarındakı çiçekleri sökük yenıden takıcanıza ımar artısı konusunda kafa yormalısınız
    Cevapla