TOKİ: Yeni yapılan kalekol yok!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Güneydoğu'daki tartışılan kalekolların 9 ay öncesinin projesi olduğunu, şu anda yapılan yeni bir şey olmadığını ifade etti.

TOKİ: Yeni yapılan kalekol yok!
TOKİ: Yeni yapılan kalekol yok!
GİRİŞ 04.07.2013 09:00 GÜNCELLEME 04.07.2013 09:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başkan Karabel, barış sürecini başlaması ile birlikte Güneydoğu'da özellikle BDP'liler tarafından tartışılmaya açılan kalekollar konusunda Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. TOKİ'nin icracı bakanların talepleri doğrultusunda hareket ettiğini vurgulayan TOKİ Başkanı, "TOKİ malumunuz icracı bakanlıkların hemen hemen hepsiyle protokol yaparak istedikleri inşaî faaliyetleri gerçekleştiriyor. Dolayısıyla o da (kalekollar) bunların bir parçasıdır. Bunların da talep olduğu müddetçe işte Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklardan, inşai faaliyelerimiz sürecektir. Bahsetmiş olduğumuz gibi, daha evvelden Milli Savunma ve Jandarma'dan, İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Şu anda yeni yapılan herhangi bir şey yok. Bunlar 9 ay öncesine kadar dayanan, daha önceden bizim tarafımıza gönderilmiş olan projelerdir. Yani onların zaten başlamış çoğu, onların devamı şeklinde arz ediyor. Tabi bu süreç içerisinde de bağlı bulunduğumuz Sayın Başbakanımızın talimatları ne olursa biz de onları gerçekleştireceğiz." dedi.

2020 OLİMPİYAT SÜRECİ

Lozan'da gerçekleştirilen 2020 Olimpiyat adaylığı sunumuna da değinen TOKİ Başkanı Karabel, şunları ifade etti: "Sunumumuz gayet başarılı oldu. İnşallah 7 Eylül'de yapılacak olan Buenos Aires'teki tespit edilecek ülkenin Türkiye olması açısından elimizden geleni bu süreç içerisinde de yapmaya devam edeceğiz."

Karabel, Türkiye'nin sunum yaptığı toplantıda genelde bir sıkıntı yaşamadıklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Mehmet ünsal 10 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş ne günlere kaldık. Birde pekakalılara hesap veriyoruz karakol yapmıyoruz diye. Bari rica etsinler varolanlarıda yıkın. Kime hesap veriyoruz anlamadımki hangi ülkelere yada hangi kesimlere. Yaıklar olsun be artık!
    Cevapla