100 dolara ev alırken bunlara dikkat edin

İflas eden şehirde kaçışlar hızlandı. İnternet sitelerinde 100 dolara birçok satılık ev ilanı görülüyor. Ancak uzmanlar vergi, kredi ve aidat borçlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini söylüyor.

100 dolara ev alırken bunlara dikkat edin
100 dolara ev alırken bunlara dikkat edin
GİRİŞ 23.07.2013 07:48 GÜNCELLEME 23.07.2013 07:48

Bir zamanlar görkemli bir sanayi şehri olarak dikkat çeken Detroit şimdilerde karanlığa ve işsizliğe gömülmüş durumda. İflasını isteyen şehrin kaderini Beyaz Saray belirleyecek.

Evlerin çoğu kredili

Detroit'e federal yardım yapılıp yapılmayacağının konuşulduğu bu günlerde bölgedeki emlak fiyatlarının da yerlerde olduğu gözleniyor. Nüfusun hızla düştüğü Detroit'te terk edilmiş ev sayısının ise 78 bini bulduğu söyleniyor. Emlak sitelerinde 500 doların altında 25 tane ev bulunuyor.

Türklere ABD'nin çeşitli bölgelerinde konut pazarlayan Remax emlak uzmanı Tayfur Onaran 100 dolara satılan evlere aldanmamak gerektiğini belirtiyor.

Bölgenin daha çok sanayi bölgesi olduğunu ve son dönemlerde ciddi bir işsizlik yaşandığını belirten Onaran, “Bu evlerin birçoğu kredi ile satın alınan evler. Üstelik yapım yılları da çok eski. Borcuyla birlikte satıldığını dikkate almak gerekiyor” dedi.

Kiraya vermek zor

Evlerin vergi ve aidat borçlarının da hesaba katılması gerektiğini dile getiren emlak uzmanı Serhat Ay şöyle konuştu: Yatırım için alınacak bu tür bir ev için bölge ve lokasyon da önemli. Şehrin yeniden canlanması için en az 5 yıla ihtiyaç var. Yatırımcılar kiraya vermek için zorlanacaklarını düşünerek hareket etmeli. Evi satın aldığınız andan itibaren kiraya vermediğiniz her ayın aidatını ve vergisini ödemekle yükümlüsünüz.”

Emlak danışmanı şart

Her şeye rağmen Detroit'te yatırım yapmak istiyorsanız mutlaka bölgede hizmet veren emlak danışmanlarıyla yol almak gerekiyor. Bu konuda Türkiye'deki uluslararası emlak şirketleri de yurtdışındaki acenteler kanalıyla destek verebiliyor.

Uzmanlar Orlando diyor

ABD'de ev almak için en cazip bölge şu an için Orlando olarak veriliyor. Bölgede hiç borcu olmayan ve kira getirisi iyi olan evlerin fiyatları 70 bin ile 100 bin dolar arasında değişiyor. Floransa da hâlâ cazibesini koruyor.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL